Відлуння злочину

00:00,
31 Березня 2012
1273

Відлуння злочину

00:00,
31 Березня 2012
1273
Відлуння злочину
Французький Paris Match  присвятив трагічно загиблій «молодій і вродливій українці»  Оксані Макар дві великі статті, опубліковані після жахливого злочину і в переддень сьогоднішнього похорону.

«Оксана Макар програла битву за життя », - з сумом констатує французьке видання. «Мати вродливої блондинки висловила вдячність за все, що робили для її доньки лікарі. Вона знайшла втіху в тому, що Оксана «померла з усмішкою на вустах».  Тепер  Тетяна Суровицька   присягається боротися за торжество правосуддя», - пише Paris Match.

Чи вдасться їй цього домогтися?

Називаючи винуватців страхітливого  злочину «катами»  і  «монстрами»,  тижневик робить висновок про грубе порушення   правосуддя: «Двох підозрюваних звільнили того ж дня, як твердила прокуратура Миколаєва, за відсутністю доказів. Однак справа набула зовсім іншого повороту, коли за неї взялася преса, а організація Femen заявила, що молодики, яких звільнила міліція, ніхто інші, як сини місцевого адміністратора та прокурора».

Український президент Віктор Янукович і прем’єр-міністр Микола Азаров висловили свої співчуття родині небіжчиці. Останній пообіцяв «безкомпромісне покарання» убивцям, пише часопис.

Читачі Paris Match не лишилися байдужими до трагічної долі українки  і вимагають справедливості.

Ось деякі відгуки із сайту популярного французького тижневика:

«Я сподіваюся, що правосуддя буде дуже суворим. Таким монстрам немає прощення. А для Оксани, вважаю, смерть – це порятунок. Інакше їй довелося б страждати. Повністю скалічена, вона не могла б нормально жити. Ще одне життя, зламане негідниками!».

«Хіба це люди? Це монстри!».

«Який жах! Які потвори!».

«Боже мій! Як можна чинити подібне варварство. Сподіваюся, що їх буде суворо покарано».

«Мені соромно за цих боягузів і сексуальних збоченців. Тож нехай буде подано урок правосуддя». 

«Бідна Оксана, бідна дівчина! Нехай Бог упокоїть її душу. Я прочитала про її страждання і вражена до глибини душі».

«Нехай вона упокоїться у кращому світі!».

«Нехай нещасна дівчина упокоїться в мирі  й нехай восторжествує правосуддя!».

«Демократія і фемінізм. Демократичні режими захищають, передусім, жінок. Вони не в змозі зупинити насильство деяких чоловіків, однак дають шанс жінкам на правосуддя. Інша справа – теократичні чи диктаторські режими, які люто ненавидять жінок…».

Правосуддя за Януковича. Ця жахлива історія – символ того, чим стала Україна за режиму Януковича. Інші подібні історії того ж ґатунку мали місце у цій країні впродовж двох років, хоча західні медіа про них не говорять: син депутата  Ландика, котрий, як зафіксовано на плівці, дубасив дівчину двадцять хвилин поспіль, убивство київського студента зухвалими міліціонерами…

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
donbass.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду