Хакери оприлюднили особисті дані премʼєр-міністра Чехії

00:00,
4 Квітня 2012
1005

Хакери оприлюднили особисті дані премʼєр-міністра Чехії

00:00,
4 Квітня 2012
1005
Хакери оприлюднили особисті дані премʼєр-міністра Чехії
Чеські хакери на знак протесту проти ACTA оприлюднили персональні дані чеського премʼєр-міністра Петра Нечаса, зокрема − номери його трьох мобільних телефонів, повідомляє інформагентство РІА «Новости» із посиланням на місцеві ЗМІ.

Хакери блокували урядові інтернет-портали, зокрема сайт чеського кабміну, у рамках протесту проти ратифікації антипіратського законопроекту ACTA.

У розміщеній в інтернеті базі даних − інформація про членів правлячої у Чехії Громадянської демократичної партії: ідентифікаційні коди, дати народження, email-адреси і номери мобільних телефонів.

Автори цього протесту, хакери з груп  Anonymous та TrollSec, стверджують, що подібна публікація є формою протесту проти чеської влади, яка не поважає думку простих громадян.

«Це − непростий крок. Але ви не залишили нам вибору», − написали хакери у своїй заяві, розмістивши безпосередньо під її текстом особисті дані Петра Нечаса, а також номери трьох його мобільних телефонів.

На тлі протестів проти ACTA ухвалення законопроекту з боротьби із інтенет-піратством вже відкладала Чехія, мітинги протесту відбувалися у Польщі, де також було призупинено процес ратифікації законопроекту, Німеччині, Австрії, Фінляндії, Франції, Болгарії, Словаччині, на знак протесту  протягом доби не працювала англомовна Wikipedia.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Петр Нечас / ТСН
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду