Прес-служба патріарха Кирила вибачилася за «замазування» годинника на фотографії

00:00,
5 Квітня 2012
1324

Прес-служба патріарха Кирила вибачилася за «замазування» годинника на фотографії

00:00,
5 Квітня 2012
1324
Прес-служба патріарха Кирила вибачилася за «замазування» годинника на фотографії
Прес-служба патріарха московського і всієї Русі Кирила вибачилася за появу на офіційному сайті московського патріархату відретушованого фото, на якому годинник віддзеркалювався на столі, хоча був відсутній на руці патріарха. На неприродність фотографії звернули увагу пильні російські блогери.

Напередодні, 4 квітня, блогери помітили, що на одній з фотографій годинник на руці патріарха виявився «замазаним», в той час як його відображення на поверхні відполірованого столу збереглося. Мова йде про знімок 2009 року, на якому патріарх Кирило сфотографований разом з головою Мінʼюсту РФ Олександром Коноваловим. Ця ситуація викликала масу здивованих відгуків.

«Співробітниками фоторедакціі прес-служби при роботі з фотоархівом, розміщеним на сайті, була допущена безглузда помилка», − повідомили інформагентству «Интерфакс» у прес-службі патріарха.

Наразі у галереї ретушоване зображення

замінили на оригінал знімку, де годинник видно.

«Одним з основних принципів нашої роботи є принципова відмова від використання програм редагування фотографій для зміни вигляду зображень. Обробка фотографій завжди стосується тільки показників кольору та інших технічних речей. На якій підставі в даній ситуації було допущено грубе порушення нашої внутрішньої етики, це питання, яке буде розбиратися дуже ретельно, винні будуть суворо покарані», − відзначається у заяві прес-служби.

Нагадаємо, історія з увагою до годинника патріарха Кирила розпочалася у 2009 році, коли на нього звернула увагу українська преса. Спираючись на фото, припускалося, що патріарх носить годинник Breguet вартістю близько €30 тис., що у багатьох людей викликало здивування.

Втім, патріарх заявив «Интерфаксу», що ці знімки були колажем, а сам він носить недорогий годинник, подарований президентом Дмитром Медведєвим.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото за сайту московського патріархату
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду