Екс-помічник мера Лондона погрожував налаштувати пресу проти BBC

00:00,
28 Травня 2012
1000

Екс-помічник мера Лондона погрожував налаштувати пресу проти BBC

00:00,
28 Травня 2012
1000
Екс-помічник мера Лондона погрожував налаштувати пресу проти BBC
Автори:
Колишній радник мера Лондона Бориса Джонсона (Boris Johnson) Гуто Харрі (Guto Harri) погрожував BBC, що використає свої контакти у пресі для організації тиску на телерадіомовну корпорацію через критичні матеріали щодо діяльності Джонсона, пише Guardian.

Гуто Харрі, зокрема, вимагав від редактора BBC Уілла Уолдена (Will Walden) не публікувати інтерв’ю Джонсона з критично налаштованою відносно останнього журналісткою Сонею Пернелл (Sonia Purnell), відзначає Guardian з посиланням на електронне листування Харрі, яке опинилося у розпорядженні редакції.

У випадку публікації інтерв’ю Харрі погрожував BBC «великою публічною боротьбою», а також обіцяв звинуватити корпорацію у необ’єктивності.

У другому електронному листі Ріку Райлі (Ric Bailey), головному політичному раднику BBC, та Девіду Джордану (David Jordan), відповідальному за редакційну політику та стандарти, Харрі скаржився на подане у критичному світлі інтерв’ю Джонсона для BBC Politics Show.

Харрі висловив прохання «владнати ці питання», у протилежному випадку пообіцявши використати свої «войовничі» контакти у ЗМІ для того, щоб поставити питання щодо об’єктивності BBC.

У коментарі Guardian Харрі відзначив, що його листи не містили погроз, а лише вимагали об’єктивного висвітлення діяльності мера.

«Моя робота у Муніципалітеті полягала у тому, щоб діяльність мера висвітлювалася справедливо, і я робив навіть більше, аніж міг для того, щоб робити це професійно та ввічливо», – зауважив він.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Гуто Харрі (Guto Harri) / Guardian
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду