Журналістів Sunday Mirror і Daily Star Sunday заарештовано за підозрою у підкупі посадовців

00:00,
12 Липня 2012
921

Журналістів Sunday Mirror і Daily Star Sunday заарештовано за підозрою у підкупі посадовців

00:00,
12 Липня 2012
921
Журналістів Sunday Mirror і Daily Star Sunday заарештовано за підозрою у підкупі посадовців
Британських журналістів Джастіна Пенроуза (Justin Penrose), репортера кримінальної хроніки Sunday Mirror, і заступника редактора новин Daily Star Sunday Тома Севеджа (Tom Savage) заарештовано 11 липня за підозрою у дачі хабарів високопосадовцям, повідомляє Daily Mail.

Представники Trinity Mirror, що володіє The Sunday Mirror, підтвердили арешт свого працівника, зауваживши, що компанія активно співпрацює з поліцією.

Пенроуз працює у Sunday Mirror вже вісім років: у 2004 році він долучився до редакції видання у якості репортера, а потім став кореспондентом відділу кримінальної хроніки.

Пан Пенроуз заявив судді Левесону, котрий розслідує законність отримання інформації британськими виданнями, що зараз представники поліції спілкуються з пресою вкрай неохоче, через страх бути звинуваченими у корупції.

«Зараз у поліції панує атмофсера страху – офіцери занадто залякані, вони бояться спілкуватися з пресою», – зауважив він.

Як пояснює Daily Mail, у рамках операції Elveden, котра зараз проходить у Великобританії, вже заарештовано 41 особу за підозрою у корупційній діяльності.

Серед останніх арештів у британській медіаетичній справі – арешт старшого офіцера поліції, котрий підозрюється у «зливі» журналістам службової інформації, арешт екс-детектива Скотленд Ярду, якого звинувачують у  отриманні хабарів від журналістів Руперта Мердока, арешт 52-річної представниці британської поліції, котру звинуватили у отриманні незаконних платежів від журналістів, арешт колишнього редактора новин News of the World Грега Меск’ю. Суддя Левесон також вже поспілкувався з власниками медіаімперії News Corporation Рупертом Мердоком та його сином Джеймсом на предмет методів отримання інформації журналістами холдингу. Питання про взаємодію з журналістами суддя задав також Тоні Блеру.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
CoStar
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду