Російський канал ТВЦ оштрафує журналістку, яка викривила слова Мірей Матьє

00:00,
7 Вересня 2012
1994

Російський канал ТВЦ оштрафує журналістку, яка викривила слова Мірей Матьє

00:00,
7 Вересня 2012
1994
Російський канал ТВЦ оштрафує журналістку, яка викривила слова Мірей Матьє
Через невірно подану у ефірі каналу цитату щодо ставлення Матьє до вчинку Pussy Riot над співачкою почала глузувати французька преса, відзначає «Коммерсантъ».

Мірей Матьє, яка брала участь у церемонії відкриття фестивалю «Спасская башня» у Москві, заявила про цензуру свого інтерв’ю для російського каналу ТВЦ.

Журналістка Олександра Глотова запитала у Матьє, що вона як віруюча людина думає про акцію Pussy Riot.

Згідно із записом, який потрапив до ефіру, Матьє відповіла: «Мені здається, вони неадекватні, я засуджую їхні дії. Церква не місце для подібних акцій. Церква завжди була і буде місцем, куди люди приходять за світлом, за очищенням душі. Це святе місце, яке потрібно поважати, тим паче російські церкви, у них відчувається така гарячність і старанність».

Співачка наголосила: після слів осуду вчинку Pussy Riot вона додала, що просить пробачити «цих трьох молодих дівчат».

Однак ці слова не потрапили до ефіру – на цензуровану ж версію інтерв’ю, як відзначає «Коммерсантъ», французька преса відреагувала іронічними матеріалами, звинувачуючи Матьє у надмірних симпатіях до російської влади.

Керівництво ТВЦ офіційно вибачилося за інцидент, додавши, що журналіст Олександра Глотова буде відсторонена від ефіру, а також сплатить штраф, повідомляє «Интерфакс».

«Ми просто в шоці і просимо вибачення за те, що трапилося. Ми дали інтерв’ю у ефір так, як журналіст Олександра Глотова його переклала, що у підсумку виявилося невірним. Тому вона буде відсторонена від ефіру, на неї накладено штраф та оголошено сувору догану», – заявив інформагентству перший заступник генерального директора ТВЦ В’ячеслав Мостовой.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Кадр з програми ТВЦ із Мірей Матьє / MediaSapiens
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду