Єгипетська газета вказала західному світу на стереотипи сприйняття мусульман серією карикатур

00:00,
26 Вересня 2012
3097

Єгипетська газета вказала західному світу на стереотипи сприйняття мусульман серією карикатур

00:00,
26 Вересня 2012
3097
Єгипетська газета вказала західному світу на стереотипи сприйняття мусульман серією карикатур
Єгипетська Al-Watan відповіла на публікацію у французькому гумористичному виданні Charlie Hebdo серії карикатур на пророка Мухаммеда, повідомляє BBC.

Редакція Al-Watan відзначає, що мала на меті відповісти на іронію Charlie Hebdo цивілізованим способом, проте не без гумору.

Газета опублікувала серію з 13 іронічних малюнків, у яких висміюється сприйняття мусульман деякими представниками західного світу, назвавши її Карикатури проти карикатур.

Одна з карикатур, на якій зображено сфокусовані на подіях 9/11 окуляри, отримала назву «Західний погляд на мусульманський світ».

Інша демонструє «терориста» та «мирного мусульманина», при чому світло ліхтарика, оформленого у кольорах американського прапора, спрямоване на першого, а другий залишається у тіні.

Карикатури також супроводжуються низкою статей відомих особистостей ісламського світу, зокрема, колишнього директора Carnegie Middle East Centre Амра Хамзаві (Amr Hamzawi) та Великого муфтія Єгипту Алі Гомии (Ali Gomaa).

Як відзначає BBC, читачі Al-Watan вже подякували газеті за «цивілізовану відповідь».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Al-Watan
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду