Артемій Лебедєв оголосив конкурс логотипів-попереджень про образу віруючих

00:00,
3 Жовтня 2012
1300

Артемій Лебедєв оголосив конкурс логотипів-попереджень про образу віруючих

00:00,
3 Жовтня 2012
1300
Артемій Лебедєв оголосив конкурс логотипів-попереджень про образу віруючих
Про конкурс на розробку логотипу «Тут можуть бути ображені релігійні почуття віруючих» Лебедєв оголосив у своєму ЖЖ.

Подібний логотип дизайнер та блогер пропонує розміщувати всюди, де можуть бути ображені чиїсь релігійні погляди, – проводячи паралель із віковим маркуванням фільмів, котрі містять сексуальні сцени.

Крім цього, Лебедєв пообіцяв, що кращі роботи будуть представлені на виставці, організованій за допомогою галериста Марата Гельмана. Сам Гельман також розмістив інформацію про конкурс у своєму блозі, відзначивши, що за ніч (Лебедєв опублікував свій пост ввечері 2 жовтня) відгукнулися «числена кількість дизайнерів».

Свої роботи користувачі викладають та обговорюють під постом Лебедєва.

Минулого тижня російські православні активісти, ображені атеїстичними поглядами Лебедєва і опублікованим у його ЖЖ банером «На**й бога», заявили, що подаватимуть на дизайнера до суду.

У пості «Чувства верующих», який спровокував таку реакцію, Лебедєв прокоментував внесений 26 вересня на розгляд російської Держдуми законопроект про посилення покарання за образу почуттів віруючих та паплюження релігійних святинь.

«Дума тут, вроде, собирается принять закон об оскорблении чувств верующих. Как известно, чувства верующих я на х*ю вертел, меня еще в школе так научили. Интересно, почему нет в планах закона, который бы запрещал оскорбление чувств неверующих? И вообще, вы библию-то хоть раз в руках держали? Там такая густая чушь написана про сына плотника, который решил, что он царь иудейский. При чем тут мы в XXI веке, а? Какое нам дело до ближневосточного фольклора двухтысячелетней давности?», – відзначив дизайнер.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Всі фото: ЖЖ Артемія Лебедєва.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду