Редактора алтайської газети засуджено за образу буддизму

00:00,
3 Жовтня 2012
1006

Редактора алтайської газети засуджено за образу буддизму

00:00,
3 Жовтня 2012
1006
Редактора алтайської газети засуджено за образу буддизму
160 годин обов’язкових робіт – за публікацію статей щодо неприпустимості розповсюдження буддизму на території республіки Алтай.

У республіці Алтай редактора газети «Амаду Алтай» Валерія Чеконова засуджено до 160 годин обов’язкових робіт через публікацію матеріалів, які ображають релігійні почуття буддистів.

Чеконова визнали винним за ст. 282 Кримінального кодексу РФ (дії з метою провокації ненависті за релігійними ознаками, здійснені публічно, з використанням засобів масової інформації), повідомляється на сайті Генпрокуратури РФ.

Судова психолого-лінгвістична експертиза визнала екстремістськими статті, які Чеконов розмістив у п’яти номерах «Амаду Алтай» протягом 2010-2012 років.

За версією слідства, 45-річний Чеконов послідовно та цілеспрямовано пропагував власні релігійні переконання, публікуючи у газеті матеріали, в яких підтримувалися традиційні алтайські релігійні погляди і наголошувалося на неприпустимості розповсюдження буддизму на території республіки.

Чеконов також фігурує у кримінальній справі за статтею «Вандалізм», додає «РАПСИ». Правоохоронні органи підозрюють редактора у руйнуванні хреста, встановленого у травні на місці майбутньої православної каплиці.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Алтайський шаман на листівці початку XX ст / Sibheritage
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду