Адвокат Pussy Riot може подати позов проти «Коммерсантъ»

00:00,
9 Листопада 2012
1030

Адвокат Pussy Riot може подати позов проти «Коммерсантъ»

00:00,
9 Листопада 2012
1030
Адвокат Pussy Riot може подати позов проти «Коммерсантъ»
Адвокат панк-гурту Pussy Riot Марк Фейгін вимагає від головного редактора газети «Коммерсантъ» Михайла Михайлина спростування статті «Панк впрок». Про це пише «Коммерсантъ».

У протилежному випадку Фейгін погрожує подати на видання до суду, про що він заявив у своєму Twitter.

Фейгін відзначив, що має намір надіслати відповідного листа головному редактору «Коммерсантъ» вже сьогодні, 9 листопада.

«Якщо ми не знайдемо можливості в досудовому порядку вирішити проблему з інформацією щодо товарного знаку PR, яка псує мою репутацію, тоді суд», – написав правозахисник.

У статті «Панк впрок», яку «Коммерсантъ» опублікував 2 листопада, стверджується, що бренд Pussy Riot намагається зареєструвати компанія дружини Марка Фейгіна – з метою випускати під цим брендом одяг, іграшки та різноманітну відеопродукцію.

У статті також вказувалося на те, що самі дівчата з Pussy Riot вважають, що використання назви гурту з комерційною метою суперечить його концепції – оскільки проект Pussy Riot створювався як некомерційний.

За даними Роспатенту, запит на реєстрацію бренду Pussy Riot 4 квітня 2012 року подала фірма «Кинокомпания «Веб-Био», яка належить дружині адвоката Наталі Харитоновій, підкреслювалося у статті.

Фейгін відзначив, що учасниця Pussy Riot Катерина Самуцевич не говорила тих слів, котрі їй приписує автор статті. При цьому у статті згадувалося, що адвокат Самуцевич Сергій Бадамшин «у бесіді з кореспондентом «Ъ» підтвердив, що «проводить з нею роботу щодо питань прав власності і використання бренду», однак розповісти будь-яки подробиці відмовився, посилаючись на адвокатську таємницю». У окремому блоці, що супроводжував статтю, містився гіперлінк на цитату Самуцевич: «Наш гурт не можна використовувати з комерційною метою». 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Марк Фейгін / Ridus
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду