Колектив УНІАН розгляне можливість оголошення страйку

00:00,
18 Лютого 2013
1588

Колектив УНІАН розгляне можливість оголошення страйку

00:00,
18 Лютого 2013
1588
Колектив УНІАН розгляне можливість оголошення страйку
У середу в УНІАН пройдуть збори колективу, на яких розглядатиметься питання створення редакційної ради і можливості оголошення страйку. Про це повідомляється у заяві колективу УНІАН. Конфліктну ситуацію з УНІАН також розглянуть у рамках проекту «Відкрита розмова», заявила прес-секретар президента України Дарія Чепак.

Збори трудового колективу ініційовані осередком Незалежної медіа-профспілки України.

На розгляд зборів колективу будуть винесені питання створення тимчасової редакційної ради, ухвалення рішення про введення авторизації інформацій, які з’являються на новинній стрічці та сайті УНІАН, «можливість оголошення страйку з вимогою до власника ТОВ «УНІАН» звільнити менеджмент агентства».

При цьому колектив зазначає, що після виникнення скандалу менеджмент агентства «не йде на жодні контакти з колективом та не відповідає на вимоги та звернення профспілкового осередку».

«Мета зборів – пошук виходу з кризи, порятунок репутації агентства в умовах, коли менеджмент... фактично самоусунувся від керівництва агентством, коли ЗМІ оголосили бойкот інформаціям УНІАН та у зв’язку з відсутністю відповіді на публічне звернення колективу до основного власника ТОВ «УНІАН» Ігоря Коломойського, президента УНІАН і голови НСЖУ Олега Наливайка та керівника медіагрупи 1+1 Олександра Ткаченка…» – йдеться у повідомленні.

Крім цього, Незалежна медіа-профспілка України закликала українські ЗМІ утриматися від бойкотування інформаційного агентства УНІАН. Про це повідомляється у заяві НМПУ.

«Адже ситуація в агентстві неоднозначна: крім ініціаторів цензури і поширення фальшивих новин, там є високопрофесійний колектив журналістів, який стійко  бореться проти цензури і перекручувань в новинах», – відзначається у заяві.

«Осередок медіа-профспілки в УНІАН намагається не допустити подальшого нищення репутації агентства. За цих умов бойкотування новин УНІАН і означатиме провал  зусиль  колективу, який у намаганні відстояти своє чесне ім я та право на вільну і професійну журналістику виступив проти розповсюдження на сайті агентства  за  рішенням менеджменту агентс тва інформаційних повідомлень, що не відповідали дійсності», – зауважує Незалежна медіа-профспілка України.

У зв’язку з рішеннм провести загальні збори, НМПУ висловила свою повну підтримку та солідарність осередку НМПУ, а також всьому колективу УНІАН, який «продовжує боротьбу, незважаючи на відсутність відповіді з боку власника».

Водночас, як повідомила прес-секретар президента Дарія Чепак, на засіданні міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів в рамках проекту «Відкрита розмова» в понеділок буде розглянуто конфліктну ситуацію в УНІАН.

Нагадаємо, що 11 лютого ВО «Батьківщина» заявила, що сайт УНІАН розмістив сфальсифіковані заяви народних депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка.  Недостовірними названо інформацію від імені Сергія Власенка про спроби отруєння та стеження за ним осіб «у костюмах мультиплікаційних ведмедів». Також 11 лютого народний депутат Олександра Кужель заявила, що новину УНІАН Кужель: «Мене можуть посадити на 10 років» частково сфальсифіковано й додано декілька неправдивих абзаців. Новини вийшли лише на сайті, а в стрічці новин інформаційної агенції, які отримують інші медіа за передплатою, її не було.

Як повідомляла «Телекритика», шість редакторів сайту УНІАН зробили спільну заяву, що впевнені: сфальшовані коментарі – це джинса, і відповідальність за це мають нести гендиректор агентства і шеф-редактор. Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий відмовився коментувати «Телекритиці» цю заяву.

Також Незалежна медіа-профспілка України у зв’язку з цими подіями заявила, що призначене кілька місяців тому керівництво інформаційного агентства УНІАН, має піти у відставку.

Колектив УНІАН у свою чергу оприлюднив звернення до основного акціонера Ігоря Коломойського, голови Національної спілки журналістів України Олега Наливайка та керівника групи 1+1 Олександра Ткаченка, у якому також закликає з метою зберегти репутацію УНІАН відкликати призначений на початку 2012 року менеджмент.

Бойкот новинам інформаційного агентства УНІАН оголосили «Дзеркало Тижня», «Українська правда» і ТВі.

MediaSapiens раніше публікував репліку Андрія Куликова з цього приводу, а також коментарі журналістів і політологів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: «Право Знати».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду