Російський депутат-автор дискусійних твітів не вбачає у своїх постах погроз на адресу журналістів

00:00,
18 Березня 2013
1251

Російський депутат-автор дискусійних твітів не вбачає у своїх постах погроз на адресу журналістів

00:00,
18 Березня 2013
1251
Російський депутат-автор дискусійних твітів не вбачає у своїх постах погроз на адресу журналістів
Депутат російської Держдуми від «Единой России» Андрій Ісаєв відмовився вважати свої твіти погрозами на адресу журналістів. 

У своєму Twitter 15 березня Ісаєв опублікував декілька постів, які привернули увагу інтернет-спільноти і були оціненя як погрози на адресу працівників ЗМІ. Так, у першому твіті мова йшла про те, що деяка «желтая газетенка» опублікувала «мерзкий, подлый, грязный наезд на трех женщин-депутатов».

Через декілька годин депутат опублікував другий пост: «Мелкие твари – расслабьтесь, вы нам безразличны. А вот конкретный редактор и автор ответят жестко». Ця публікація викликала обурення серед читачів, зокрема, журналіст Олег Кашин написав під нею коментар «Арматурка?», натякаючи на напад, який було здійснено на нього восени 2010 року.

Як повідомляє «Интерфакс», Ісаєв спростував твердження про те, що його коментарі є «загрозою для журналістів».

Депутат, скоріше за все, говорить про статтю «Политическая проституция сменила пол» в «Московском комсомольце», додає інформагентство.

Крім цього, у суботу, 16 березня, Ісаєв заявив, що запропонує партійним органам офіційно відреагувати на публікацію в ЗМІ, яка ображає жінок-колег по партії. «Я проситиму партійні органи ухвалити офіційне рішення у цій історії», – повідомив він «Интерфаксу».

Головний редактор «Московского комсомольца», голова Комісії громадської палати зі свободи слова і ЗМІ, голова Союзу журналістів Москви Павло Гусєв, в свою чергу, повідомив, що має намір направити до Генпрокуратури звернення з приводу висловлювань депутата.

18 березня Гусєв звернувся до генпрокурора РФ Юрія Чайки, а також до голови Слідчого комітету Росії Олександра Бастрикіна з проханням порушити кримінальну справу проти Андрія Ісаєва. «За фактами висловлювань, що містять ознаки злочину, прошу порушити кримінальну справу за статтею 144, ч. 2 Кримінального кодексу РФ «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», – заявив Гусєв. Крім цього, він висловив прохання «визнати редактора сайту MK.Ru А.Муждабаева, Г.Янса потерпілими і надати їм державний захист у зв’язку з публічною загрозою їхньому життю і здоров’ю».

У відповіді на відкритий лист журналіста «Эха Москвы» Матвія Ганапольського Ісаєв заявив, що його слова перекручують, а говорячи про «мелких тварей» він мав на увазі не журналістів і не громадян Росії, а «тих трамвайних грубіянів, котрі пишуть в інтернеті, як правило ховаючись за анонімними ніками, гидоти, лайки і мат».

«І, звісно, говорячи про жорстку відповідь тим, хто готує подібні публікації, я мав на увазі їхню моральну відповідальність перед суспільством і юридичну – у тих випадках, коли порушується закон», – додав депутат.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: Дмитро Духанін, «Коммерсантъ».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду