Політики проігнорували круглий стіл про ток-шоу за участю Савіка Шустера

00:00,
18 Квітня 2013
1131

Політики проігнорували круглий стіл про ток-шоу за участю Савіка Шустера

00:00,
18 Квітня 2013
1131
Політики проігнорували круглий стіл про ток-шоу за участю Савіка Шустера
Круглий стіл «Кому заважають політичні ток-шоу на українському ТБ - владі чи опозиції?» пройшов без участі представників і влади, і опозиції. 

В агентстві News24UA, яке виступило організатором круглого столу, стверджують, що усіх запрошували. У прес-релізі, який був опублікований напередодні, серед запрошених вказані народні депутати Микола Томенко («Батьківщина»), Микола Княжицький («Батьківщина»), Ігор Мірошниченко («Свобода»), Ірина Геращенко (УДАР), Ганна Герман (Партія регіонів), Спиридон Кілінкаров (КПУ). Натомість були присутні низка політологів та експертів.

Савік Шустер під час обговорення заявив, що участь народного депутата Олега Ляшка у ток-шоу, через поведінку якого під час останньої програми студію залишили і представники влади, і представники опозиції, не є політтехнологією.  Ведучий намагався обґрунтувати часту присутність Ляшка у студії ШустерLive необхідністю думати про високі рейтинги програми. «Ми балансуємо між рейтингами і предметною розмовою» - сказав він. 

Шустер також вважає, що опозиція зробила помилку, коли пішла з ефіру. «Я вважаю, що опозиція, яка пішла з останнього ефіру ток-шоу - для них це величезна втрата, оскільки вони могли все сказати в обличчя Кернесу. Вони стільки часу готували акцію протесту в Харкові, вони зібрали людей, їм чогось не дали зробити, вони мали змогу сказати це на всю країну, але вони це не зробили. Вони в принципі трохи зрадили своїх виборців», - цитує Савіка Шустера агенція «Укрінформ».

Політичний екперт Володимир Фесенко заявив, що опозиція повернеться на ток-шоу Шустера, якщо там не буде Олега Ляшка. «Я не думаю, що цей скандал  призведе до якогось тотального бойкоту з боку опозиції всіх політичних ток-шоу, цього не буде, тому що для опозиції вони вигідні, як елемент демократії», - сказав Фесенко, повідомляє «Укрінформ».

Прикметно, що присутні в основному обговорювали позицію опозиції, хоча ток-шоу у цей день залишили не лише опозиційні депутати, але й представники влади, зокрема, наприклад, міністр освіти Дмитро Табачник та інші.

Володимир Фесенко вважає цей конфлікт тимчасовим. «Найгірший сценарій, який може бути, це якщо ці шоу закриють», - вважає він.

Нагадаємо, що голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко закликав своїх колег по опозиції ігнорувати шоу Савіка Шустера, оскільки вважає, що його режисує Адміністрація президента і запрошує туди «затверджену владою опозицію».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
www.news24ua.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду