Російську телекомпанію оштрафували за фальшиві рекламні стенди з алкоголем навколо футбольного поля

00:00,
15 Серпня 2013
1379

Російську телекомпанію оштрафували за фальшиві рекламні стенди з алкоголем навколо футбольного поля

00:00,
15 Серпня 2013
1379
Російську телекомпанію оштрафували за фальшиві рекламні стенди з алкоголем навколо футбольного поля
Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії оштрафувала телекомпанію «Телеспорт» за демонстрацію неіснуючої реклами алкоголю, вбудованої у відео футбольних трансляцій. Про це 14 серпня повідомляється на сайті відомства.

Всупереч закону про заборону реклами алкоголю на ТБ, під час прямої трансляції матчу Бразилія-Росія в ніч з 25 на 26 березня 2013 року на каналах «Спорт 1» і «Россия 1» було продемонстровано рекламу пива «Старый мельник» і горілки брендів «Хаски», «Беленькая» і «Зеленая марка», відзначається в повідомленні ФАС.

У відеотрансляції реклама алкогольних виробів «демонструвалася» на стадіонних стендах. Однак проведена відомством перевірка, яка включала вивчення відеоповторів, а також опублікованих в інтернеті фотографій матчу, продемонструвала, що таких стендів на британському стадіоні Stamford Bridge, де відбувалася спортивна зустріч, не було. Експерти ФАС зробили висновок, що для розповсюдження реклами алкоголю під час футбольної трансляції використовувався комп’ютерний монтаж.

Відомство визнало «Телеспорт» винною в чотирьох епізодах порушення рекламного законодавства, і оштрафувало компанію на 600 тис. російських рублів (по 150 тис. за кожне порушення).

Компанія «Телеспорт» заснована в 1994 році. На сайті компанії відзначається, що вона є впливовим гравцем ринку спортивного маркетингу в Росії з щорічним оборотом в десятки мільйонів доларів. Зокрема, «Телеспорт» реалізовує права на трансляцію каналами спортивних подій, а також працює з розміщенням прямої і спонсорської реклами під час спортивних трансляцій.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: «Телеспорт».
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду