Facebook більше не радить французам почитати Mein Kampf

00:00,
29 Серпня 2013
1231

Facebook більше не радить французам почитати Mein Kampf

00:00,
29 Серпня 2013
1231
Facebook більше не радить французам почитати Mein Kampf
Адміністрація Facebook вилучила книгу Адольфа Гітлера «Моя боротьба» (Mein Kampf) зі списку рекомендованої французьким користувачам літератури після невеликого місцевого скандалу. Про це 27 серпня повідомляє агентство «ИТАР-ТАСС».

Те, що Facebook більше не буде радити французам почитати Mein Kampf, підтвердили в паризькому представництві соціальної мережі. Пікантна історія трапилася на минулих вихідних, коли один з французьких користувачів Facebook, ім’я якого не розголошується, лайкнув детективні романи британського письменника Філіпа Керра (Philip Kerr), після чого соцмережа порекомендувала йому прочитати одіозну книгу Гітлера.

У француза така порада викликала шок і обурення, і він подав скаргу до адміністрації соцмережі, відзначивши, що інцидент надто серйозний, щоб його проігнорувати.

Представники Facebook, в свою чергу, зауважили, що пораду прочитати книгу Гітлера система згенерувала на основі літературних рекомендацій інших користувачів соцмережі.

Mein Kampf не входить до переліку заборонених у Франції публікацій. Тим не менше, в Facebook вирішили, що краще буде вилучити книгу із списку рекомендованої французам літератури.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
©Andreas Rentz, Getty.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду