Напади на журналістів в Україні наполегливо продовжуються – CPJ

Напади на журналістів в Україні наполегливо продовжуються – CPJ

00:00,
6 Лютого 2014
1238

Напади на журналістів в Україні наполегливо продовжуються – CPJ

00:00,
6 Лютого 2014
1238
Напади на журналістів в Україні наполегливо продовжуються – CPJ
Напади на журналістів в Україні наполегливо продовжуються – CPJ
Комітет захисту журналістів (CPJ) звертає увагу на те, що в Україні продовжуються напади на журналістів, у тому числі іноземних. Двоє міжнародних журналістів повідомили про своє викрадення та побиття минулої п’ятниці, 31 січня, нагадує медіа-організація.

Російський журналіст Нікіта Перфільєв (новинний сайт kazanfirst.ru) розповів CPJ, що він та оператор Антон Захаров були затримані у Києві, після того як ішли з місця протестів. Троє невідомих нападників заштовхнули журналістів у позашляхових без номерів, повезли в невідомому напрямку. Потім їм погрожували та побили. Через кілька годин чоловіків відпустили.

За словами Нікіти Перфільєва нападники вибили йому передні зуби, наказали припинити висвітлювати протести і негайно покинути Україну. Він також розповів, що зловмисники забрали їхні гроші та документи. Після того як їх відпустили, чоловіки намагалися отримати медичну допомогу, однак їх не госпіталізували.

«Викрадення та побиття Нікіти Перфільєва та Антона Захарова є брутальним актом залякування, що не повинен залишитися без наказаним», – каже Ніна Огнянова, програмний координатор CPJ в Європі та Центральній Азії. – Ми закликаємо владу поважати права журналістів на безпечне висвітлення хвилюючих подій, що розгортаються в Україні та притягнути до відповідальності винних за атаки на журналістів».

Посилаючись на дані Інституту масової інформації та Національної спілки журналістів України CPJ нагадує, що на понад 100 журналістів були атаковані або затримані з кінця листопада (початку протестів).

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Нікіта Перфільєв, kazanfirst.ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду