Молоді журналісти з України та Росії утворили тимчасову спільну редакцію у Відні

Молоді журналісти з України та Росії утворили тимчасову спільну редакцію у Відні

16:31,
2 Лютого 2016
2214

Молоді журналісти з України та Росії утворили тимчасову спільну редакцію у Відні

16:31,
2 Лютого 2016
2214
Молоді журналісти з України та Росії утворили тимчасову спільну редакцію у Відні
Молоді журналісти з України та Росії утворили тимчасову спільну редакцію у Відні
Автори:
Команда молодих журналістів з України та РФ розпочали у Відні (Австрія) спільний російсько-український журналістський проект із спільної підготовки матеріалів про мультикультурний ринок, біженців і захист свободи слова. Проект є ініціативою Представника ОБСЄ з питань свободи медіа Дуні Міятович та є продовженням діалогу Національної спілки журналістів України (НСЖУ), Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) та Союзу журналістів Росіі (СЖР).

Про це повідомляє прес-служба НСЖУ.

Протягом робочого тижня команда з 10 молодих представників медіа України та РФ працюватиме над реалізацією ідей спільних матеріалів.

За словами першого секретаря Національноі спілки журналістів Украіни Сергія Томіленка, ключова мета організаторів - показати, що успішна спільна робота українських та російських журналістів за професійними стандартами є можливою.

«Наше завдання- створити вільну редакційну атмосферу без жодного зовнішнього тиску та цензури. І ключовим регулятором роботи молодих журналістів мають виступати професійні та етичні стандарти», - сказав Сергій Томіленко.

Учасниками проекту з боку України є рекомендовані НСЖУ і НМПУ молоді журналісти з Черкас, Миколаєва, Івано-Франківська та Одеси.

Як сказала Дарія Сметанко, студентка та телевізійна журналістка з Одеси, знаходити спільну мову з російськими колегами нескладно. «Нас у моїй команді четверо, двоє з Москви. Спільно ми працюємо над телевізійним сюжетом про найбільший ринок Відня. Нашими героями є торгівці - українці, грузини і таджики. Спільно з колегами ми знайшли спільну мову, намагаємося зробити якісну роботу», - сказала українська журналістка.

Можливість спільноі роботи з українцями підтвердила і фотограф з Тюмені (Росія) Ярославна Чернова. «Ми з Ігорем Єфімовим з Черкас легко включилися у спільний фотопроект завдяки схожому стилю фотозйомки, так само відбувається процес створення матеріалу, ми вільно обмінюємося не лише ідеями, але й об'єктивами», - сказала вона.

Презентація робіт об’єднаної команди журналістів проходитиме у офісі ОБСЄ, у Києві і Москві у лютому.

Нагадаємо, представники ОБСЄ пропонують розробити кодекс для ЗМІ на час проведення виборів на окупованих територіях Донбасу. Про таку пропозицію, висловлену на засіданні політичної підгрупи Тристоронньої контактної групи, розповів представник української сторони Роман Безсмертний.

«Протилежна сторона наполягала на тому, що треба створити якісь акредитаційні комітети при їхніх виборчих комісіях, які мали б займалися роботою зі ЗМІ.  Натомість представники ОБСЄ пропонують створити на засадах за участі представників громадськості, міжнародних посередників і об'єднань журналістів спільну групу, яка б виробила кодекс. Він мав би працювати для журналістів, що висвітлювали б виборчий процесс», - повідомив Роман Безсмертний.

Висувалася також пропозиція створити за участі європейського комітету для цих виборів акредитаційну групу, яка б моніторила і дивилася за діяльністю ЗМІ.

 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Сергій Томіленко, Ярославна Чернова, Ігор Єфімов. Фото:з Facebook Сергія Томіленка
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду