Британський блогер-українофоб  отримав медаль за заслуги перед «ЛНР»

Британський блогер-українофоб отримав медаль за заслуги перед «ЛНР»

12:10,
22 Грудня 2015
1713

Британський блогер-українофоб отримав медаль за заслуги перед «ЛНР»

12:10,
22 Грудня 2015
1713
Британський блогер-українофоб  отримав медаль за заслуги перед «ЛНР»
Британський блогер-українофоб  отримав медаль за заслуги перед «ЛНР»
Автори:
Глава сепаратистів так званої «ЛНР» Ігор Плотницький нагородив британського блогера, журналіста-фрілансера російських телеканалів Russia Today і «Звезда» Грема Філліпса медаллю «За заслуги» ІІ ступеня.

Про це повідомляє «Еспресо.TV» з посиланням на сайт Ігоря Плотницького.

Нагороду Грем Філліпс, який висвітлює життя бойовиків на Донбасі, отримав після 40-хвилинного інтерв'ю з ватажком бойовиків «ЛНР». У ході розмови британець поставив питання про загибель одного з лідерів сепаратистів Павла Дрьомова і про те, як буде виживати «ЛНР» без «гуманітарних» конвоїв з Росії.

За словами Ігоря Плотницького, загибель Павла Дрьомова, «коменданта» окупованого міста Стаханова (Луганська область), занадто розкручена в засобах масової інформації. Відповідаючи на запитання про російську гуманітарку, глава «ЛНР» нагадав, що у його адміністрації залишиться «духовна підтримка» у вигляді російських підручників і концертів.

Нагадаємо, Грем Філліпс відомий своїми проросійськими позиціями й упередженим висвітленням подій на Сході України. У жовтні 2015 року в інтернеті було розповсюджено відео, на якому сепаратисти вчили Грема Філліпса стріляти, а журналіст вигукував при цьому: «Укроп!».

20 травня минулого року в місті Маріуполі (Донецька область) стрингера затримали і допитали українські військові. 25 липня 2014 року його затримувала СБУ в Донецьку. Того ж дня Служба безпеки України повідомила про видворення за межі України підданого Великобританії, журналіста Грема Філліпса, який співпрацює з російським телеканалом RT (Russia Today). Згодом тодішній радник голови СБУ Маркіян Лубківський назвав Грема Філліпса серед тих іноземних журналістів, які працюють на російську пропаганду і попри депортацію за рішенням СБУ, повертаються до України через підконтрольні сепаратистам території.

У березні 2015 року Грема Філліпса затримали і допитали в аеропорту Хітроу (Лондон) британські прикордонники.  За його словами, мова йшла про його «роботу у Новоросії». Також він додав, що за підсумками допиту жодних звинувачень пред'явлено йому не було.

Раніше МЗС Великобританії направило журналісту листа, в якому наполегливо рекомендувало залишити Донбас, зазначивши, що зовнішньополітичне відомство застерігає від усіх подорожей до Криму, а також в Донецьку і Луганську область. Пан Філліпс відповів, що пишається своєю країною, але йому «соромно» за позицію Великобританії щодо подій у Донбасі. Він заявив, що метою його роботи в Донбасі є освіта співгромадян щодо ситуації в цьому регіоні.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: informator.lg.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду