У Москві закриють Бібліотеку української літератури - адвокат

У Москві закриють Бібліотеку української літератури - адвокат

11:40,
22 Грудня 2015
1287

У Москві закриють Бібліотеку української літератури - адвокат

11:40,
22 Грудня 2015
1287
У Москві закриють Бібліотеку української літератури - адвокат
У Москві закриють Бібліотеку української літератури - адвокат
Автори:
Влада російської столиці може ліквідувати Бібліотеку української літератури в Москві.

Про це у Facebook повідомив адвокат заарештованого директора бібліотеки Наталії Шаріної Іван Павлов з посиланням на свої джерела, пише Дзеркало тижня

«З надійного джерела в уряді Москви прилетіла новина, що Бібліотеку української літератури найближчим часом збираються ліквідувати. Департамент національної політики, міжрегіональних зв'язків та туризму міста Москви, кому переходить приміщення БУЛ, просить Департамент культури прилаштувати кудись книжкові фонди бібліотеки, а також «вирішити питання подальшого працевлаштування» її співробітників. У приміщенні БУЛ збираються створити якийсь Мультимедіа-центр східно-слов'янських народів», - повідомив Павлов. 

Из надежного источника в правительстве Москвы прилетела новость, что Библиотеку украинской литературы в самое ближайшее ...

Опубліковано Ivan Pavlov 21 грудня 2015 р.

При тому, що директора бібліотеки Наталію Шаріну досі тримають під домашнім арештом, все це нагадує рейдерське захоплення, як вони описані в підручниках для студентів юридичних та економічних факультетів, зазначає адвокат. 

В кінці жовтня після обшуків у бібліотеці директора установи Наталію Шаріну звинуватили у розповсюдженні забороненої літератури і затримали. За версією слідства, Шаріна поширювала визнані екстремістськими книги Дмитра Корчинського. Вона не визнала свою провину. За словами Шаріної, бібліотека діяла відповідно до закону, а літературу вилучили з спецсховища. Згодом Шаріну визнали політв'язнем. Кримінальну справу завели за статтею «порушення національної ненависті і ворожнечі». 

Шаріну залишили під домашнім арештом до 27 грудня. Серед книг, які знайшли слідчі, були видання Дмитра Корчинського, які в Росії вважаються екстремістськими і заборонені до використання. Крім того, повідомлялося про вилучення книжок про Степана Бандеру і журналу «Барвінок», де знайшли червоно-чорний прапор. З бібліотеки було вилучено близько 200 книг і матеріалів. 

Бібліотека української літератури - спадкоємиця Центральної української бібліотеки Москви, що існувала з 1918 по 1938 рік. У 1949 році частину фонду бібліотеки передали до бібліотеки Львівського університету. Бібліотека відкрилася у 1989 році, і в 1994 році їй повернули більше тисячі книг, у свій час надісланих до Львова. Обшуки в Бібліотеці української літератури в Москві тривали і в середині грудня.

Нагадуємо, що в ЄС заявили, що в Росії не повинні втручатися у діяльність Бібліотеки української літератури.

Також у Росії перша науково-популярна бібліотека на базі Центральної дитячої бібліотеки №14 заявила про вилучення в неї монографії Сергія Абашина «Націоналізми в Середній Азії: у пошуках ідентичності».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
zn.ua
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду