Не можна огульно виключати з НСЖУ журналістів, які живуть на окупованих територіях - Томіленко

Не можна огульно виключати з НСЖУ журналістів, які живуть на окупованих територіях - Томіленко

10:08,
14 Грудня 2015
1497

Не можна огульно виключати з НСЖУ журналістів, які живуть на окупованих територіях - Томіленко

10:08,
14 Грудня 2015
1497
Не можна огульно виключати з НСЖУ журналістів, які живуть на окупованих територіях - Томіленко
Не можна огульно виключати з НСЖУ журналістів, які живуть на окупованих територіях - Томіленко
Автори:
Як ставитися до колег, які залишилися жити і працювати на тимчасово окупованих сепаратистами територіях Донбасу, обговорювали учасники професійної дискусії в рамках семінару «Стандарти журналістики в умовах військового конфлікту», що відбувся у Харкові 11 грудня.

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Експертами на семінарі виступили перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко, президент Академії української преси, професор Валерій Іванов, голова Комісії з журналістської етики Володимир Мостовий.

За словами першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка, ключове для організації питання – дотримання її членами етики і професійних стандартів, тому треба розглядати порушення кожного конкретного члена Спілки, які залишились працювати на території «ДНР» та «ЛНР».

«Зараз не час полювати на відьом. Люди, які залишилися на території "ДНР" чи "ЛНР" повинні мати право на захист», - заявив він.

Як розповів Сергій Томіленко, Донецька обласна організація НСЖУ на своєму виїзному пленумі розглядала питання про виключення членів НСЖУ, що залишились на території «ДНР». Журналісти вирішили виключити із лав Спілки лише кількох одіозних осіб з понад сотні медійників, які живуть на окупований території.

«Наприклад, наші донецькі колеги, коли вирішували статутні питання, переносили роботу свого осередку в Маріуполь, дійшли висновку, що огульно не можна виключати більше сотні журналістів, які живуть на окупованих територіях. Але було виключено 8-9 одіозних персонажів, які відверто ведуть пропагандистську діяльність на боці окупантів. Так, один поважний товариш, який входив у комісію з етики, викладав в університеті, потім став ідеологом "ДНР", був серед організаторів "Союзу журналістів Донецької народної республіки". То, звісно, що самі колеги вирішили від таких людей відмежуватися», – зазначив Сергій Томіленко.

Нагадаємо, голова Донецької обласної організації НСЖУ Олександр Бриж, який виїхав з окупованої території і зараз проживає у Черкасах, повідомив «Телекритиці» у червні минулого року, що деякі члени секретаріату обласної організації Спілки, який до початку конфлікту на Донбасі складався з 17 членів, залишилися працювати на Донеччині. На виїзному пленумі організації в Маріуполі було набрано нових секретарів  і розглянуті справи щодо виключення деяких журналістів з лав Спілки.  За його словами, питання про виключення вирішуються колегіально і законно, розглядаються справи конкретних людей, їх публікації, і на основі цього робиться висновок, чи порушили ці люди уставі Донецької обласної організації НСЖУ.

На початку грудня 2015 року більше 100 журналістів об'єдналися в нову Луганську регіональну журналістську організацію Національної спілки журналістів України.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Зліва направо: Валерій Іванов, Сергій Томіленко, Володимир Мостовий. Фото: НСЖУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду