Дуня Міятович звинуватила міністра РФ Лаврова в брехні

Дуня Міятович звинуватила міністра РФ Лаврова в брехні

12:58,
7 Грудня 2015
1585

Дуня Міятович звинуватила міністра РФ Лаврова в брехні

12:58,
7 Грудня 2015
1585
Дуня Міятович звинуватила міністра РФ Лаврова в брехні
Дуня Міятович звинуватила міністра РФ Лаврова в брехні
Автори:
Представник Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович поширила заяву, в якій звинуватила у поширенні неправдивих тверджень міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова та прем’єр-міністра Сербії Олександра Вучича.

Повний текст відповіді Дуні Міятович можна прочитати у Facebook

Приводом для заяви стала спільна прес-конференція Лаврова і Вучича, на якій вони висловили незадоволення роботою Міятович.

«Заяви Лаврова і Вучича...  абсолютно необґрунтовані. Я завжди відкрита до критики та обговорення моєї роботи, а не сприймаю неправдиві звинувачення та дезінформування суспільства щодо роботи органу, який я очолюю», - йдеться в письмовій заяві за підписом Міятович.

«(Чинний представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуня Міятович) реагує на абсолютно невинні речі, на те, коли висловлюється думка представниками країни, але закриває очі на кричущі порушення прав журналістів», - заявив Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров, навівши приклад «переслідування російських ЗМІ в Україні». Свої звинувачення Лавров оголосив у п’ятницю на спільній прес-конференції з прем’єром Сербії.

Дуня Міятович детально прокоментувала конкретні звинувачення, висловлені Лавровим, навівши, зокрема, приклади, коли лише інституція Міятович піднімала на міжнародному рівні питання загибелі російських журналістів.

Представник ОБСЄ також нагадала російському міністру та сербському прем’єру, що вона, всупереч словам Лаврова, діє у відповідності до мандату, затвердженого ОБСЄ.

«Російська влада хоче, щоби я опікувалася лише проблемами російських журналістів в інших країнах і не долучалася до проблем свободи ЗМІ, безкарності і роботи журналістів в Російській Федерації. Саме це я називаю подвійними стандартами»,  - підсумувала Дуня Міятович.

Нагадуємо, що саме Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович є ініціатором  Діалогу журналістських організацій України (НСЖУ і НМПУ) та Росії (СЖР), що триває з травня 2014 року. Регулярні зустрічі представників журналістських організацій обох  країн під егідою ОБСЄ спрямовані на питання безпеки журналістів, боротьбу з пропагандою, засудження мови ворожнечі та захист медіа в часи конфліктів.

Як писав MediaSapiens, кількома днями раніше представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович презентувала учасникам Діалогу журналістських організацій України та Росії дискусійну доповідь про пропаганду та свободу ЗМІ, яку опублікував її Офіс. 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Дуня Міятович, Facebook
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду