Варшавські журналісти закликають не вживати вираз «польські табори смерті»

Варшавські журналісти закликають не вживати вираз «польські табори смерті»

10:17,
12 Листопада 2014
4605

Варшавські журналісти закликають не вживати вираз «польські табори смерті»

10:17,
12 Листопада 2014
4605
Варшавські журналісти закликають не вживати вираз «польські табори смерті»
Варшавські журналісти закликають не вживати вираз «польські табори смерті»
Асоціація польських журналістів звернулася до медійників світу із проханням відмовитися від використання виразу «польські табори смерті». Вони закликають не применшувати звірств нацистів за рахунок Польщі.

Про це повідомляєНезалежна медіапрофспілка України із посиланням на резолюцію з’їзду делегатів польської Асоціації журналістів.

У ній польські медійники звертаються до світових журналістів, редакторів, медіавласників та закликають розповідати про трагічну долю Польщі у відповідності із історичними фактами.

«Навряд чи є тиждень, місяць або рік, коли польські дипломати не мусять  наполягати на виправлені умисних або неумисних “помилок” редакцій, інтернет-порталів, а також радіо- телевізійних каналів, що  використовують  терміни “польські табори смерті” або “табори знищення в Польщі”», - йдеться в резолюції.

Журналісти нагадують, що створений на території окупованої Польщі концентраційний табір «Аушвіц-Біркенау» був і залишиться «символом злодіянь німецьких нацистів», що були скоєні на території їхньої країни.

«Настав час з допомогою красномовних і збалансованих неспростовних документів і фотографій  протидіяти спробам пом'якшення пам’яті про звірства  нацистської Німеччини  за рахунок Польщі», - кажуть польські журналісти.

Вони навіть пропонують використати як інформаційний привід конкретну дату – 27 січня 2015 року. Того дня відзначатиметься 70-річчя визволення в'язнів концентраційного табору «Аушвіц-Біркенау» та інших таборів смерті у різних місцях Європи,  що були створені нацистською Німеччиною  у 1939 - 1945 роки.

Медійники посилаються на дослідження польських аналітиків стосовно висвітлення теми концтаборів журналістами. Згідно з ними, у західних медіа дуже часто при згадуванні німецького концентраційного табору часів Другої світової війни «Аушвіц» («Освенцим») вживається термін – «польський табір смерті». З’ясувалося також, що це відповідним чином впливає на свідомість читачів. Коли американських учнів запитували «Хто вбивав євреїв у польських таборах смерті?», вони відповідали, що це були, очевидно, поляки.  

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Аушвіц-Біркенау, aquatek-filips.livejournal.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду