Структура сепаратистських ЗМІ на Донбасі (інфографіка)

Структура сепаратистських ЗМІ на Донбасі (інфографіка)

00:00,
4 Вересня 2014
5034

Структура сепаратистських ЗМІ на Донбасі (інфографіка)

00:00,
4 Вересня 2014
5034
Структура сепаратистських ЗМІ на Донбасі (інфографіка)
Структура сепаратистських ЗМІ на Донбасі (інфографіка)
За результатами незалежного експертного моніторингу ГО «Детектор медіа» підготувала інфографіку про те, які медіа на Донбасі підтримують сепаратистів.

Інфографіка демонструє структуру сепаратистських медіа та подає ключові теми, які у них популяризувалися. Це, зокрема, тези «Хунта зазнає втрат і її поразка неминуча», «Колишня Україна», «Захід проти Росії», «Укрофашисти знищують інфраструктуру Донбасу» та інші.

Із березня 2014 року ряд російських інтернет-проектів націоналістичної чи неоімперської спрямованості перепрофілювалися на рупори донбаського сепаратизму (Anna News, наприклад). У Луганську людьми «звідти» створено «Луганськ 24» як інтернет-проект. У Донецькій області ряд місцевих газет (в першу чергу – газети органів місцевого самоврядування, зокрема «Жизнь» у Донецьку) добровільно змінили тональність і почали (хто з більшим, хто з меншим ентузіазмом) підтримувати сепаратистів. У травні-червні було запущено цілу низку інтернет-проектів для «правильного» висвітлення подій на Сході.

Паралельно здійснювалося захоплення місцевих телеканалів; відключалось українське телебачення; чинився брутальний фізичний тиск на ті ЗМІ, що вели незалежну політику. Як наслідок, станом на серпень 2014 року саме сепаратистські видання визначають медійну структуру того Донбасу, який знаходиться під контролем терористичних угруповань.

Детальний аналіз сепаратистських ЗМІ на Донбасі читайте в матеріалі Романа Шутова «Гебельси місцевого розливу».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ms.detector.media
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду