5 грудня пройде національна молитва про ЗМІ в Україні

00:00,
3 Грудня 2010
774

5 грудня пройде національна молитва про ЗМІ в Україні

00:00,
3 Грудня 2010
774
5 грудня пройде національна молитва про ЗМІ в Україні
Асоціація журналістів, видавців і мовників «Новомедіа» закликає усі християнські церкви України, незалежно від конфесійної приналежності, у першу неділю грудня молитися про засоби масової інформації (ЗМІ) в Україні.  

Йдеться про те, щоб старший священнослужитель або уповноважена ним особа здійснили спеціальну молитву про медіа під час недільного богослужіння. Крім того, перед молитвою варто пояснити вірянам велике значення медійної сфери.

 

«Телебачення, преса, радіо та Інтернет є основним інструментом впливу на громадську думку, а також головним засобом поширення інформації, утвердження ідей, поглядів та етики. У зв’язку з цим ми запрошуємо церкви, священнослужителів і всіх віруючих зайняти активну позицію з цього питання і молитися за цю сферу», - йдеться у зверненні Асоціації «Новомедіа» до всіх християнських спільнот України. 

 

Також запропонований список тем і потреб, які варто згадати під час молитви. Серед іншого – про Боже благословіння для співробітників ЗМІ, а також про усвідомлення журналістами їхньої відповідальності за моральне обличчя суспільства. До того ж пропонується, щоб у цей день віруючи не лише молилися за мас-медіа, а ще й постилися. 

 

Нагадаємо, щорічну молитовну акцію за ЗМІ ініціювала Асоціація журналістів «Новомедіа» у 2006-му році.

 

Джерело: Новомедіа 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду