Facebook судитиметься з газетою через заголовок

00:00,
24 Лютого 2011
1270

Facebook судитиметься з газетою через заголовок

00:00,
24 Лютого 2011
1270
Facebook судитиметься з газетою через заголовок
Соціальна мережа хоче довести, що не відповідає за злочини своїх користувачів.

Корпорація Facebook погрожує судовим позовом британській газеті Daily Mail. Приводом для конфлікту став заголовок на першій шпальті газети: «Скільки ще жертв забере секс-банда з фейсбука?», повідомляє GigaOm.

 

Матеріал оповідав про нещодавній випадок розбещення неповнолітніх дівчат дев’ятнадцятирічним хлопцем. Газета стверджує, що зловмисник був членом компанії з близько півсотні молодих людей, що спілкувались через соціальну мережу.

 

Facebook висловила редакції свої претензії, заявивши, що немає доказів того, що соціальна мережа використовувалась для лиходійства. Daily Mail змінила заголовок матеріалу на сайті. Одначе компанія цим не задовольнилась і погрожує судом, вимагаючи спростувань і вибачень. Зараз адвокат Facebook досліджує ситуацію, після чого визначиться, чи варто позиватись, чи краще звернутись до Комісії із скарг у пресі (Press Complaints Commission).

 

Тим часом у редакції Daily Mail наполягають на тому, що згадка про фейсбукбула доречною, посилаючись на заяву слідчого. У поліції заявляють, що «такі сайти, як фейсбук» використовувались не як засоби сексуального домагання, а як середовище спілкування.  Одначе фото, на яких обвинувачений зображений в оточенні неповнолітніх дівчат, були взяті саме з його фейсбуківської сторінки.

 

Рік тому Facebook уже вимагала від Daily Mail вибачень, коли газета згадувала про мережу в контексті іншого випадку з розбещенням неповнолітніх, опублікувавши матеріал під заголовком «Я позувала на фейсбуку як чотирнадцятирічна дівчинка. Те, що було далі, вас вразить». Компанія прагне довести, що зловмисне користування можливостями соціальної мережі не означає, що сама мережа несе в собі щось погане й має відповідати за незаконні дії своїх користувачів.

 

GigaOm зауважує, що не лише Daily Mail, але й інші ЗМІ всього світу радо використовують назву Facebook у заголовках, привертаючи таким чином увагу читачів.

 

«Медіаграмотність»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду