ms.detector.media
Віра Крайня
«MediaSapiens»
08.03.2024 12:56
Київські студенти створили чатбот для розрахунку ймовірності вступу до університету
Київські студенти створили чатбот для розрахунку ймовірності вступу до університету
Розробники бота також проводять онлайн- та офлайн-заходи, на яких допомагають абітурієнтам розібратися в питаннях, пов’язаних із вступною кампанією.

Команда студентів КНУ імені Тараса Шевченка розробила чатбот «Вступ Helper», який вираховує ймовірність вступу до університету. Про це повідомляє «Освіторія».

Безкоштовний чатбот має калькулятор конкурсного балу та розрахунок вступу на бюджет до конкретного закладу освіти. Користувачі також можуть дізнатись інформацію про терміни вступної кампанії, пільги, конкурсний бал та значення пріоритетів.

Розробники бота також проводять онлайн- та офлайн-заходи, щоб інформувати абітурієнтів про вступ та розповісти про те, як розібратися у вступній кампанії. Доєднатись до заходів можна за попередньою реєстрацією. Бот також планують доповнювати новими функціями та інформацією.

«Мета нашої команди — зробити вступ простішим для абітурієнтів. Наш бот повинен проінформувати, надати впевненості, зменшити рівень стресу та допомогти розставити пріоритети майбутнім студентам, і дати їм змогу отримати бюджетне місце», — говорить студент КНУ імені Т. Шевченка та голова команди розробників Олександр Кудрявченко.

Проєкт реалізують у межах програми Upshift ГО «Агенції локальних ініціатив» за підтримки ЮНІСЕФ та Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини.

Як повідомлялось раніше, Міністерство освіти і науки України планує з вересня 2024 року виділяти державні гранти, які компенсуватимуть частину вартості навчання у закладах вищої освіти. Податися на отримання гранту можна буде через застосунок «Дія». 

Фото: НУШ

ms.detector.media