ms.detector.media
Юлія Поліковська
28.02.2024 12:15
Михайло Федоров розповів про оновлення системи електронного суду
Михайло Федоров розповів про оновлення системи електронного суду
У «Дії» з'являться виконавчі судові документи.

Міністерство цифрової трансформації працює над оновленням електронного суду. Це має спростити документообіг, пришвидшити розгляд справ судами та полегшити комунікацію між учасниками процесу. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров зазначив, що цифровізація суду є частиною Державної антикорупційної стратегії.

«Зараз трансформуємо єдину інформаційну систему. Вона вже пройшла IT-аудит, тепер перевіряємо функціональність. Після закінчення сформуємо оновлену концепцію електронного суду», повідомив він.

Після завершення функціонального аудиту «е-Суду» стануть доступними оновлені сервіси. Громадяни зможуть:

Частина сервісів для громадян будуть доступні в окремому е-кабінеті, а частина — в «Дії».

Зараз в «е-Суді» доступні електронний кабінет, можливість відеоконференцій та документообігу онлайн. Тим часом у «Дії» судові сповіщення, судові рішення та судові штрафи.

У Мінцифри додали, що працюють над тим, щоб у «Дії» відображалися електронні виконавчі документи рішення суду, які треба виконати примусово і які поки що видаються лише у паперовій формі.

Сервісами електронного судочинства користуються 50 тис. працівників суду й судових організацій та більш ніж 6,7 млн громадян, адвокатів, нотаріусів, слідчих органів та представників бізнесів.

Фото: міністр цифрової трансформації Михайло Федоров / фейсбук

ms.detector.media