ms.detector.media
Юлія Поліковська
08.02.2024 09:50
Російські окупанти блокують доступ до сервісів Google на ТОТ
Російські окупанти блокують доступ до сервісів Google на ТОТ
Мешканців окупованих територій спонукають переходити на російські сервіси.

На тимчасово окупованих територіях окупанти блокують доступ до сервісів Google. Про це повідомив Центр національного спротиву.

«Мешканці низки населених пунктів півдня не мають доступу до YouTube, пошуковика Google, пошти Gmail та інших сервісів Alphabet. Таким чином ворог не лише посилює контроль за інформаційним полем, а й спонукає перейти на "російські аналоги"», йдеться у повідомленні.

У ЦНС додали, що відомо, що компанія «Яндекс» передає інформацію окупантам і допомагає відстежувати рух українців на ТОТ.

Нагадаємо, у листопаді 2023 року в «Інституті вивчення війни» повідомили, що російська влада намагається змусити американську компанію Google припинити роботу в країні, продовжуючи виписувати їй штрафи за повторне непроведення локалізації персональних даних російських громадян у РФ.

У грудні Таганський суд Москви знову оштрафував американську компанію Google на 4,6 млрд рублів, що становить приблизно 50,8 млн доларів, за повторне невидалення з платформи «Ютуб» матеріалів, що містять заборонену в Росії інформацію про війну в Україні, про російських військових, а також «ЛГБТ-контенту».

Фото: логотип Google / Unsplash

ms.detector.media