ms.detector.media
Олена Ярема
«MediaSapiens»
30.01.2024 22:59
Кібератака ГУР «поклала» сервер спецзв’язку міністерства оборони Росії. Українські розвідники оприлюднили секретні документи ворога (ФОТО)
Кібератака ГУР «поклала» сервер спецзв’язку міністерства оборони Росії. Українські розвідники оприлюднили секретні документи ворога (ФОТО)
За інформацією Головного управління розвідки, програмне забезпечення на атакованому сервері було затверджене ФСБ РФ як таке, що відповідає державним стандартам захисту інформації.

Внаслідок кібератаки Головного управління розвідки Міністерства оборони України  30 січня  «ліг» сервер міністерства оборони держави-агресорки, який використовувався для спецзв’язку. Про це Головне управління воєнної розвідки України повідомило у своєму телеграм-каналі. 

Зазначається, що цю операцію в кіберпросторі ворога здійснили фахівці ГУР МО України. 

 

Внаслідок кібератаки припинено обмін інформацією між тими підрозділами міноборони Росії, які користувались цим сервером, розміщеним у Москві. 

 

ГУР уточнює, що програмне забезпечення на атакованому сервері було затверджене ФСБ РФ як таке, що відповідає державним стандартам захисту інформації. 

 

Відповідний софт встановлювали на різних стратегічних об’єктах державного сектору Росії, зокрема на військових. 

 

«Кібероперація ― триває», — попередили українські розвідники.
 

 

Нагадаємо, лише декілька днів тому, 27 січня, кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили всю ІТ-інфраструктуру компанії IPL Consulting, яка допомагала у впровадженні інформаційних систем у російській промисловості. Російська компанія надавала послуги установам, що займаються проєктуванням, виробництвом автомобільних та авіаційних компонентів, важким машинобудуванням, виробництвом обладнання та приладів, зокрема в інтересах оборонно-промислового комплексу РФ.

Фото: телеграм-канал ГУР МО
ms.detector.media