ms.detector.media
Юлія Поліковська
23.01.2024 12:10
Хакери влаштували дводенний збій провайдеру російських держструктур
Хакери влаштували дводенний збій провайдеру російських держструктур
За даними української розвідки, збій стався через втручання «невідомих кіберволонтерів».

У московського провайдера «Акадо-телеком», який забезпечує інтернетом держструктури РФ, 21–22 січня стався збій через втручання «невідомих кіберволонтерів». Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

«Унаслідок успішних дій невідомих кіберволонтерів на росії виник масштабний збій у роботі крупного інтернет-провайдера “Акадо-телеком”»,  ідеться в повідомленні розвідки.

Зазначено, що провайдер «Акадо-телеком» забезпечує послугами низку російських державних структур, зокрема Адміністрацію президента Путіна, ФСБ, ФСО, органи місцевого самоврядування у Москві та інших регіонах, «Сбербанк» та інші об’єкти.

Упродовж двох днів користувачі масово скаржилися на відсутність інтернету та неможливість залучити техпідтримку компанії.

У Москві, де розташований головний офіс компанії, та в низці регіонів Росії була значно ускладнена або унеможливлена діяльність державних відомств агресора. У ГУР додали, що точний масштаб збитків для Росії уточнюється.

Пізніше відповідальність за атаку на провайдера взяли на себе хакери з українського руху IТ Army of Ukraine.

Нагадаємо, на початку січня, за даними ГУР, українські хакери зламали московського інтернет-провайдера «М9ком» й позносили його сервери.

Фото: Pexels

ms.detector.media