ms.detector.media
Валерія Буняк
28.12.2023 20:41
У Латвії заблокували доступ до всіх ресурсів, пов'язаних із Яндексом
У Латвії заблокували доступ до всіх ресурсів, пов'язаних із Яндексом
Згодом планують заблокувати доступ і до Yandex Music із безкоштовними подкастами та аналогічним контентом, який створюють у Росії підсанкційні особи.

Національна рада з електронних ЗМІ (NEPLP) у Латвії закрила доступ до всіх пов'язаних з російським Яндексом сайтів. Про це повідомляє Delfi.

За словами очільника ради Івара Аболіньша, згодом доступ заблокують і до Yandex Music із безкоштовними подкастами та аналогічним контентом, який створюють у Росії підсанкційні особи.

NEPLP liedz pieeju vietnei Yandex Music pic.twitter.com/Do7o4gc7S7

— Ivars Āboliņš (@Ivars_Abolins) December 28, 2023

У квітні минулого року NEPLP вирішила обмежити доступ у Латвії до сайту yandex.ru та його дзеркальних сайтів. Не погодившись із рішенням латвійського відомства, Яндекс подав апеляцію до Адміністративного районного суду, який розгляне заяву письмово 29 лютого 2024 року.

Нагадаємо, у жовтні Національне агентство з питань запобігання корупції запропонувало долучити до списку кандидатів на міжнародні та українські санкції низку дочірніх компаній Яндексу: серед них внутрішньоросійські і міжнародні сервіси. 

РНБО заблокувала діяльність ТОВ «Яндекс» в Україні 16 травня 2017 року. 15 квітня 2023 року указом президента України Володимира Зеленського проти Яндексу запровадили санкції терміном на 10 років.

ms.detector.media