ms.detector.media
Валерія Буняк
26.12.2023 19:58
«Вам посилка»: Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему від імені поштового сервісу
«Вам посилка»: Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему від імені поштового сервісу
Шахраї переконують жертву перейти за посиланням на підконтрольний їм ресурс та ввести дані своєї банківської картки.

Зловмисники розповсюджують фейкові смс-повідомлення від імені українського поштового сервісу про нібито надходження посилок. Про це повідомила пресслужба Департаменту кіберполіції Нацполіції.

Шахраї переконують жертву перейти за посиланням на підконтрольний їм ресурс та ввести дані своєї банківської картки. Отримавши дані громадян, зловмисники використовують їх для купівлі різноманітних товарів онлайн або ж оформлення повернення вже замовлених товарів. 

Кіберполіція закликала дотримуватися таких порад, щоб не втратити гроші:

«При розголошенні платіжної інформації — негайно зверніться до банку та заблокуйте карту», — наголосили у відомстві.

Раніше громадяни почали отримувати смс-повідомлення з іноземних мобільних номерів про те, що так звана «Пошта України» нібито не може доставити їм посилку через «відсутність адреси» або «неправильну адресу». Як повідомили MediaSapiens читачі, такі фішингові смс-повідомлення для отримання персональних даних, зокрема, активно надсилають українським військовослужбовцям.

Раніше зловмисники почали створювати у месенджерах фейкові боти та розповсюджувати фішингові посилання під приводом компенсації та інформування про терміни відновлення роботи сервісів оператора зв’язку «Київстар».

Фото: Департамент кіберполіції Нацполіції

ms.detector.media