ms.detector.media
Юлія Поліковська
26.12.2023 11:50
Уряд вніс до Верховної Ради законопроєкт про вдосконалення мобілізації і військового обліку
Уряд вніс до Верховної Ради законопроєкт про вдосконалення мобілізації і військового обліку
Серед нововведень — можливість надсилання повісток про виклик до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в електронному вигляді.

Уряд вніс до Верховної Ради законопроєкт про вдосконалення мобілізації і військового обліку, повідомив представник Кабміну у ВРУ Тарас Мельничук. Серед нововведень — можливість надсилання повісток про виклик до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки в електронному форматі.

У законопроєкті №10378 зазначено, що повістки про виклик до ТЦК та СП можуть надсилати через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного та резервіста або на електронну пошту.

Також повістка може бути вручена громадянину особисто:

Зазначено, що військовозобовʼязаних та резервістів, які вчасно не прибули до військових частин, вноситимуть до Єдиного реєстру боржників. Також до них застосовуватимуть тимчасові заходи у вигляді:

Ці обмеження скасовуватимуть за повідомленням керівника ТЦК та СП про виключення військовозобовʼязаного або резервіста з Єдиного реєстру боржників.

Проте законопроєкт також визначає поважні причини неявки до військкомату в строк, визначений у повістці, які підтверджені відповідними документами, а саме:

Зазначимо, що наразі цей законопроєкт ще мають розглянути в парламенті, і його положення можуть бути змінені.

Нагадаємо, нещодавно міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявив, що електронні повістки про необхідність з’явитись у ТЦК не надсилатимуть через цифровий застосунок «Дія».

Фото: український військовослужбовець / з відкритих джерел

ms.detector.media