ms.detector.media
Юлія Поліковська
11.12.2023 11:47
Медіаактивісти пояснили елементи ворожої пропаганди в російському серіалі, що привернув увагу підлітків
Медіаактивісти пояснили елементи ворожої пропаганди в російському серіалі, що привернув увагу підлітків
У проєкті «По той бік новин» пояснили, як російські пропагандисти в серіалі виправдовують вторгнення в Україну і транслюють свої шкідливі наративи.

Активісти ініціативи з медіаграмотності та фактчекінгу «По той бік новин» представили добірку тез російської пропаганди, виявлених ними в російському серіалі «Слово пацана. Кров на асфальті», котрий попри те, що не транслюється в Україні легально, набув багато онлайн-переглядів, зокрема серед підлітків та молоді. Про це йдеться в дописі на сторінці проєкту у фейсбуці.

«Для всіх, хто вважає, що вони дивляться класний пацанський серіал про совість і справедливість під назвою "Слово пацана", ми зібрали добірку відвертих відсилок, які не залишають сумнівів, що це пропаганда сучасного порядку денного так званої росії, серед іншого й щодо виправдання вторгнення в Україну», — зазначено в дописі.

Автор «По той бік новин» Євгеній Лісічкін, який аналізував серіал, виявив у ньому такі прояви ворожої пропаганди:

 

Нагадаємо, у Міністерстві культури та інформаційної політики України раніше висловили стурбованість поширенням серед українських підлітків російського серіалу, який пропагує насилля, кримінал та естетику, притаманну країні-агресорці.

У МКІП підкреслили, що російський контент можна знайти лише на піратських і російських ресурсах, що є незаконними діями. Відтак ще раз закликали кожного громадянина України «усвідомлено прийняти рішення і назавжди припинити споживати російський продукт».

Фото: АрміяInform

ms.detector.media