ms.detector.media
Валерія Буняк
05.12.2023 19:00
Шмигаль повідомив про старт нової фази програми обміну старих ламп на світлодіодні
Шмигаль повідомив про старт нової фази програми обміну старих ламп на світлодіодні
Наразі українці вже отримали понад 21 млн енергоефективних ламп у рамках програми обміну.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду повідомив про старт наступної фази реалізації програми обміну ламп розжарювання на світлодіодні.

«Сьогодні стартує наступна фаза реалізації програми обміну старих ламп на світлодіодні. Тепер кожен пенсіонер у відділенні "Укрпошти" може одразу отримати по п’ять сучасних LED-ламп», — сказав він.

За словами прем'єр-міністра, програма вже продемонструвала відмінні результати. Загалом українці отримали понад 21 млн енергоефективних ламп. 

Нагадаємо, програма обміну старих ламп розжарювання на нові енергоощадні в Україні стартувала наприкінці січня в усіх регіонах України, крім зони бойових дій і тимчасово окупованих територій.

Раніше в Міністерстві енергетики повідомили про те, що програму ЄС та уряду з обміну ламп також поширили на освітні й медичні заклади. Для обміну потрібно відправити заявку на порталі «Дія» в розділі «Послуги» — «Обмін ламп», застосувавши кваліфікований електронний підпис юридичної особи. Її впродовж тижня опрацюють та повідомлять подальший алгоритм дій.

Загалом у межах програми українцям планують безкоштовно надати 50 млн лампочок. Фінансування на закупівлю 30 млн ламп уже забезпечив ЄС, ще 5 млн — уряд Франції.

Фото: Pexels

ms.detector.media