ms.detector.media
Юлія Поліковська
23.11.2023 10:10
Кількість запитів у Google за хвилину у 2023 році зросла до 6,3 мільйонів, — Ucloud
Кількість запитів у Google за хвилину у 2023 році зросла до 6,3 мільйонів, — Ucloud
В Україні громадяни проводять у мережі щонайменше три години щодня.

Середня кількість пошукових запитів у Google зросла на 65% за останній рік. Про це йдеться в дослідженні хмарного оператора Ucloud, повідомило AIN.ua.

Якщо у 2022 році користувачі здійснювали 5,9 млн пошукових запитів кожні 60 секунд, то у 2023 році ця цифра збільшилася до 6,3 млн.

Окрім Google, щохвилини з'являються мільйони запитів на інших сервісах:

Також в Uсloud повідомили, що в Україні кількість користувачів всесвітньої мережі cягає 72%. У середньому кожна людина щодня проводить у всесвітній мережі щонайменше три години. Нерегулярними юзерами є 13% громадян, а взагалі не користуються інтернетом лише 14% опитаних.

«Повномасштабне вторгнення спричинило збільшення споживання новин та іншої інформації онлайн в Україні», повідомили в Ucloud.

Нагадаємо, згідно з дослідженням Gradus Research, в Україні 93% користувачів мають доступ до інтернету вдома, 52% — на роботі і 42% — у транспорті. При цьому основним пристроєм для 95% користувачів є смартфон.

Для 91% опитаних українців інтернет став соціальною нормою і засобом комунікації, без якого вони втрачають контакт з друзями та можливість працювати.

Прикметно, що інтернет став основним джерелом інформації про безпеку. Проте лише 23% довіряють інформації з мережі, решта ж звертають увагу на джерело.

Фото: Unsplash

 

ms.detector.media