ms.detector.media
Валерія Буняк
16.10.2023 19:35
В Україні презентували посібник з безкоштовних медичних послуг
В Україні презентували посібник з безкоштовних медичних послуг
Онлайн-гід пояснює, зокрема, що таке програма медичних гарантій та пакети медичних послуг, а також розповідає, які ліки та аналізи можна отримати безкоштовно.

Національна служба здоров’я України презентувала онлайн-гід з програми медичних гарантій для пацієнтів. Посібник містить інформацію про послуги, які можна отримати в сімейного лікаря, терапевта або педіатра для дитини, а також про безкоштовні аналізи та ліки.

Гід пояснює, що таке програма медичних гарантій та пакети медичних послуг, а також розповідає про вміст пакетів «Супровід і лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» та «Супровід і лікування дорослих та дітей, хворих на туберкульоз, на первинному рівні медичної допомоги». 

Окрім цього, серед тем, які пропонує гід: 

Посібник планують надалі розширюватися актуальною та корисною інформацією для пацієнта. Наразі його можна завантажити за посиланням. 

Нагадаємо, нещодавно українською мовою став доступним застосунок Stroke Riskometer, який допомагає розрахувати персональний ризик інсульту. Додаток здійснює розрахунки шляхом оцінювання низки факторів ризику, таких як вік, стать, спосіб життя та інші показники здоров’я, які безпосередньо впливають на ймовірність інсульту протягом наступних 5 і 10 років.

Фото: Національна служба здоров’я України / фейсбук

ms.detector.media