ms.detector.media
Юлія Поліковська
16.10.2023 10:55
МОК планує організувати кіберспортивні Олімпійські ігри
МОК планує організувати кіберспортивні Олімпійські ігри
Потенційна аудиторія кіберспортивних ігор — 3 мільярди людей по всьому світу.

Міжнародний олімпійський комітет планує організувати перші в історії Олімпійські ігри з кіберспорту. Про це оголосив президент МОК Томас Бах під час церемонії відкриття 141-ї сесії МОК, яка проходить в індійському Мумбаї.

«Я попросив нашу нову комісію з кіберспорту МОК розглянути створення Олімпійських ігор з кіберспорту», — сказав Томас Бах.

IOC President announces plans to create Olympic Esports Games at opening of 141st IOC Session in Mumbai.
“I have asked our new IOC Esports Commission to study the creation of Olympic Esports Games.” - Thomas Bach said in his opening speech.#IOCMumbai2023 pic.twitter.com/C4lo9Vl7Un

— IOC MEDIA (@iocmedia) October 14, 2023

За його словами, спостерігається суттєва популярність кіберспорту у світі. Потенційна аудиторія ігор — 3 мільярди людей по всьому світу, причому 500 мільйонів цікавляться саме кіберспортом, а не просто відеоіграми, і це люди віком до 34 років.

«У молодого покоління зовсім інший спосіб мислення. Вони живуть цифровим життям, і ми не повинні ігнорувати їхню думку, якщо не хочемо поставити під загрозу власне майбутнє», — сказав Бах.

Зазначимо, МОК почав комплексно підходити до кіберспорту у 2018 році, коли організував Esports Forum у Лозанні. У 2021 році провели перший турнір — Olympic Virtual Series.

«Ґрунтуючись на досвіді Olympic Virtual Series, ми запустили Олімпійський тиждень кіберспорту в Сінгапурі на початку цього року. У Сінгапурі ми побачили доказ того, що наш комплексний підхід працює. Ми успішно об’єднали олімпійську та кіберспортивну спільноти», — розповів Бах.

Олімпійська кіберспортивна серія у 2023 році з урахуванням кваліфікаційних турнірів зібрала понад 500 тисяч учасників і 6 мільйонів прямих трансляцій, причому 75% переглядів припало на молодь у віці від 13 до 34 років.

Нагадаємо, кіберспорт визнали офіційним видом спорту в Україні у 2020 році.

На фото: президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах

Фото: olympics.com

ms.detector.media