ms.detector.media
Юлія Поліковська
12.10.2023 17:30
Гендиректорка X Лінда Яккаріно пояснила, як платформа модерує контент щодо війни в Ізраїлі
Гендиректорка X Лінда Яккаріно пояснила, як платформа модерує контент щодо війни в Ізраїлі
У соцмережі видалили десятки тисяч постів із фейками.

Генеральна директорка компанії Х Лінда Яккаріно відповіла на лист єврокомісара Тьєррі Бретона, в якому він вимагав пояснити зусилля платформи щодо боротьби з дезінформацією про війну в Ізраїлі. Про це вона повідомила в соцмережі Х.

У листі за підписом гендиректорки X Лінди Яккаріно зазначено, що в цій ситуації компанія «перерозподілила ресурси» та «переорієнтувала команди». У соцмережі видалили десятки тисяч постів із фейками. Кількість облікових записів, які видалили через зв’язок із терористичними групами та насильницький, екстремістський контент, обчислюється сотнями. При цьому більш конкретних цифр лист-відповідь не містить.

Everyday we're reminded of our global responsibility to protect the public conversation by ensuring everyone has access to real-time information and safeguarding the platform for all our users. In response to the recent terrorist attack on Israel by Hamas, we've redistributed… https://t.co/VR2rsK0J9K

— Linda Yaccarino (@lindayaX) October 12, 2023

Також, за інформацією Яккаріно, до кількох тисяч дописів додали «Примітки спільноти», створені користувачами, що допомагають іншим користувачам перевіряти факти.

Лінда Яккаріно запевнила, що X відповідає на запити правоохоронних органів, проте наразі жодних запитів від Європолу не отримала.

Нагадаємо, кілька місяців тому в ЄС набув чинності Закон про цифрові послуги (DSA), що вимагає від X та інших великих онлайн-платформ видаляти дезінформацію та вживати заходів для усунення ризиків, що призводять до її появи.

Відтак у ЄС звернулися до великих соцмереж, включаючи X і Facebook, з вимогою видаляти дезінформацію про війну в Ізраїлі зі своїх платформ.

На фото: гендиректорка компанії Х Лінда Яккаріно 

Фото: Gety Images

ms.detector.media