ms.detector.media
Юлія Поліковська
05.10.2023 13:20
У соцмережі Х зникли заголовки із посилань на новинні публікації
У соцмережі Х зникли заголовки із посилань на новинні публікації
Ілон Маск намагається змусити користувачів проводити більше часу безпосередньо на платформі і публікувати «довгоформатний контент».

Ілон Маск виконав обіцянку прибрати заголовки з дописів із лінками на новинні публікації в соцмережі X, раніше відомій як Twitter. Зміну почали впроваджувати 4 жовтня, повідомив Bloomberg.

Відтепер користувачі, принаймні на пристроях з операційною системою iOS, бачать лише текст допису та головне зображення, на якому внизу ліворуч вміщено доменне ім’я (імʼя сайту), яке легко пропустити. Щоб перейти до публікації, необхідно натиснути на зображення.

У такий спосіб Ілон Маск намагається змусити користувачів проводити більше часу безпосередньо на платформі і публікувати «довгоформатний контент».

Цього тижня Axios, посилаючись на дані компанії з вебаналітики SimilarWeb, повідомила, що відвідуваність новинних сайтів із таких джерел як Facebook та X різко зменшилася впродовж цього року. Ілон Маск заявив, що алгоритм X розроблений для оптимізації часу на платформі, тому посилання привертають не «так багато уваги».

Interesting.

Our algorithm tries to optimize time spent on X, so links don’t get as much attention, because there is less time spent if people click away.

Best thing is to post content in long form on this platform.

— Elon Musk (@elonmusk) October 3, 2023

У серпні, коли Маск вперше заявив, що заголовки зникнуть з дописів у соцмережі, він зазначив, що цей крок «значно покращить естетику».

До зміни посилання на новини з’являлися в стрічці користувачів як «картки» разом із зображенням, адресою джерела та скороченим заголовком. Такий інтерфейс допомагав збільшувати кількість переходів на контент медіа.

На фото: логотип соцмережі Х

Фото: The Verge

ms.detector.media