ms.detector.media
Юлія Поліковська
03.10.2023 15:50
У київському метро відкрилася виставка, присвячена українським учителям
У київському метро відкрилася виставка, присвячена українським учителям
Фотовиставка розповідає історії учителів у часі війни.

На станції київського метро «Золоті Ворота» відкрилась фотовиставка «Вчителі важливі!», де представлені їхні історії під час війни. Історії вчителів було зібрано у межах цьогорічної премії Global Teacher Prize Ukraine від громадської спілки «Освіторія».

«Фотовиставка “Вчителі важливі!” — це наша подяка всім вчителям, які сьогодні формують майбутнє України, не лише навчаючи нове покоління, але й прикладом власної стійкості та мужності. Global Teacher Prize Ukraine другий рік поспіль документує історії вчителів воєнного часу, які попри все продовжують робити свою надважливу справу,  — повідомила операційна директорка ГС «Освіторія» Анна Сидорук. — Спільно з КП “Київський метрополітен” ми організували цю експозицію, щоб віддати належне та відзначити вчительську відданість. В кожному з дев’яти стендів виставки — історія незламності українських освітян. Нехай вона надихає суспільство підтримувати та шанувати наших вчителів, справжніх героїв сьогодення».

В експозиції представлені історії дев’ятьох учителів з різних куточків України, зібрані в межах Global Teacher Prize Ukraine цього та минулого років:

Відвідати виставку може кожен охочий на станції метро «Золоті Ворота» до 29 жовтня включно.

Більше захопливих вчительських історій воєнного часу можна буде дізнатися 7 жовтня о 21:00, коли в національному телемарафоні транслюватиметься церемонія вручення Global Teacher Prize Ukraine 2023.

Уточнимо, Global Teacher Prize Ukraine — щорічна національна премія для вчителів — агентів освітніх змін, яка вручається з 2017 року та покликана відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства та підкреслити важливість педагогів в Україні.

На фото: фотовиставка «Вчителі важливі!»

Фото: ГС «Освіторія»

ms.detector.media