ms.detector.media
Валерія Буняк
30.09.2023 14:00
Популярним блогерам соцмережі X виплатили майже $20 млн за три місяці
Популярним блогерам соцмережі X виплатили майже $20 млн за три місяці
За словами Ілона Маска, у липнi спільноті творців виплатили близько 5 мільйонів доларів за публiкацiї з лютого по липень 2023-го. Це може свідчити про те, що за останнi кілька мiсяцiв програма розподілу доходів від реклами значно зросла.

Платформа X за останні три місяці виплатила авторам майже 20 мільйонів доларів у рамках програми розподілу доходів від реклами для творців. Про це повідомила CEO X Лінда Яккаріно, передає Speka.

«Створюйте. Спілкуйтесь. Збирайте все на X. Ми сприяємо економічному успіху нових сегментів, як-от спільнота творців. Наразі ми виплатили їм майже 20 мільйонів доларів», — написала Яккаріно.

Create. Connect. Collect all on X. We’re enabling the economic success of new segments like creators. And so far we've paid out almost $20 million to our creator community. https://t.co/kk137uPkAo

— Linda Yaccarino (@lindayaX) September 29, 2023

Speka зазначає, що, за словами Ілона Маска, у липнi авторам виплатили близько 5 мільйонів доларів за публiкацiї з лютого по липень 2023-го. Це може свідчити про те, що за останнi кілька мiсяцiв програма значно зросла або завдяки збiльшенню кiлькостi творців, або через пiдвищення ефективностi реклами. 

Нагадаємо, у липні соцмережа X офіційно запустила програму розподілу доходів від реклами для творців. Згідно з документом підтримки програми, для участі авторам потрібно мати верифікований акаунт, «принаймні 15 мільйонів показів загальних публікацій протягом останніх 3 місяців» і щонайменше 500 слідкувачів.

Розмір виплат залежить від країни, категорії контенту та коефіцієнта ефективності (CTR) реклами.

Нещодавно генеральна директорка Лінда Яккаріно на конференції Vox Media Code Conference заявила про те, що компанія X може стати прибутковою на початку 2024 року, оскільки зараз докладає зусиль для повернення рекламодавців на платформу.

За її словами, за останні 12 тижнів близько 1500 рекламодавців повернулися на платформу, зокрема 90% зі ста найкращих рекламодавців відновили свою співпрацю з компанією.

Водночас, як зауважило агентство Reuters, X наразі зіткнулася з низкою судових позовів, у яких стверджується, що платформа не сплатила оренду своїх офісів і мільйони доларів вихідної допомоги тисячам звільнених співробітників.

Фото: Unsplash

ms.detector.media