ms.detector.media
Юлія Поліковська
07.07.2023 10:20
Twitter погрожує подати до суду на Meta Platforms через нову соцмережу Threads
Twitter погрожує подати до суду на Meta Platforms через нову соцмережу Threads
Адвокат Twitter звинуватив Meta в порушенні комерційної таємниці.

Twitter має намір подати до суду на Meta Platforms через її нову платформу Threads. У середу видання Semafor опублікувало лист адвоката Twitter Алекса Спіро, адресований гендиректору Meta Марку Цукербергу, у якому Meta звинувачується в «систематичному, навмисному та незаконному привласненні комерційної таємниці та іншої інтелектуальної власності Twitter» для створення соцмережі Threads. Джерела CNN підтвердили справжність цього листа.

У своєму листі Алекс Спіро, який також є особистим адвокатом Ілона Маска, звинуватив Meta в тому, що компанія найняла колишніх співробітників Twitter, які «мали і продовжують мати доступ до комерційних таємниць Twitter та іншої вкрай конфіденційної інформації», що в кінцевому підсумку допомогло Meta розробити Threads.

Twitter погрожує юридичними діями у відповідь, у тому числі зверненням до суду. Разом з цим компанія вимагає від Meta «вжити негайних заходів, щоб припинити використання будь-яких комерційних секретів Twitter або іншої конфіденційної інформації».

У відповідь на лист відреагував директор з питань комунікацій Meta Енді Стоун. Він опублікував повідомлення у Threads: «Ніхто з інженерної команди Threads не є колишнім співробітником Twitter — це просто нісенітниця».

Тим часом власник Twitter Маск у відповідь на твіт із посиланням на новину про лист Алекса Спіро написав: «Конкуренція — це добре, шахрайство — ні».

Competition is fine, cheating is not

— Elon Musk (@elonmusk) July 6, 2023

Опитані Reuters експерти з права інтелектуальної власності заявили, що для висунення позову проти Meta щодо крадіжки комерційної таємниці Twitter знадобиться набагато більше деталей, ніж ті, що містяться в листі.

«Просте наймання колишніх співробітників Twitter, яких компанія сама звільнила, і той факт, що Facebook створив дещо схожий сайт, навряд чи підтвердять претензію щодо комерційної таємниці», — зазначив зокрема професор права Стенфордського університету Марк Лемлі.

Нагадаємо, Meta запустила нову соцмережу Threads, що  може стати конкурентом Twitter напередодні, 6 липня. За першу добу до неї додалося понад 30 мільйонів користувачів.

Фото: tecit.net

ms.detector.media