ms.detector.media
Юлія Поліковська
29.06.2023 13:13
Booking запускає планувальник подорожей на основі ChatGPT
Booking запускає планувальник подорожей на основі ChatGPT
У вільному доступі застосунок з'явиться за кілька тижнів.

Платформа для інтернет-бронювань Booking.com повідомила про новий застосунок для планування подорожей AI Trip Planner, створений частково на базі великої мовної моделі ChatGPT. Для користувачів у США відкрили тестовий період, повідомило Reuters.

«Наш новий AI Trip Planner надає нам справді захопливі можливості, щоб допомогти нашим клієнтам планувати та шукати варіанти подорожей у дуже природний, людський спосіб», — йдеться у заяві керівника відділу технологій Booking.com Роба Френсіса.

За інформацією Booking.com, у планувальнику можна ставити як загальні запитання, так і уточнювальні. Спершу програма може запропонувати напрямки, куди може вирушити користувач, на основі його потреб. Потім бот може дібрати варіанти житла та конкретизовані маршрути мандрівки у межах міста, регіону, країни.

Мандрівники можуть перемикатися між чатом з AI Trip Planner та інтерфейсом програми Booking. Бронювання житла виконуватиметься одним дотиком, оскільки планувальник безпосередньо інтегрований у процес бронювання житла в застосунку.

Найближчими тижнями AI Trip Planner стане доступним ширшому колу користувачів.

Додамо, конкурентна платформа Booking Expedia у квітні також запустила тестову версію застосунку для планування подорожей у додатку на базі ChatGPT, де учасники можуть спілкуватися з ШІ та отримувати рекомендації щодо місць, які варто відвідати.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» почала застосовувати ChatGPT для аналізу відгуків пасажирів.

Фото: Booking.com

ms.detector.media