ms.detector.media
Роман Мельник
20.06.2023 14:53
У Росії оштрафували Telegram за інформацію від ЗМІ про війну проти України
У Росії оштрафували Telegram за інформацію від ЗМІ про війну проти України
Месенджер не видалив на вимогу Роскомнагляду 32 канали, зокрема «Радіо Свобода», «Кавказ.Реалії», «Сибір.Реалії», «Дождь», «Медуза» та інших.

Таганський суд Москви оштрафував месенджер «Teлеграм» на 4 мільйони рублів за невидалення 32 телеграм-каналів з інформацією про дії Збройних сил РФ у війні проти України. Про це повідомляє російське пропагандистське медіа «РИА Новости».

Роскомнагляд на вимогу прокуратури неодноразово надсилав компанії  Telegram вимоги видалити 32 канали, зокрема «Радио Свобода», його проєктів «Кавказ.Реалии», «Сибирь.Реалии», російських опозиційних медіа «Дождь», «Медуза» та інших.

Суддя зауважив, що представники месенджера на засідання «в принципі не ходять, але штрафи сплачували».

Нагадаємо, раніше Росія неодноразово штрафувала вікіпедію через інформацію про війну РФ проти України.

Крім того, месенджеру WhatsApp у РФ загрожує максимальний штраф у 4 мільйони рублів після звинувачень Росією його в тому, що він не видалив «заборонений» контент.  Наразі не уточнюється, яку саме інформацію месенджеру нібито не вдалося видалити.

Нещодавно низка незалежних російських ЗМІ спільно з організацією «Репортери без кордонів» підписали лист до керівників провідних технологічних компаній із закликом не допустити блокування всіх соцмереж у Росії перед майбутніми президентськими виборами в країні. За їхніми словами, це призведе до «повного відключення російського інфопростору», а «путінська пропаганда не має отримати монополію на інформування росіян».

Фото: Ivan Radic / Flickr

ms.detector.media