ms.detector.media
Ірина Семенюта
26.05.2023 18:41
В Україні запустили освітню платформу про відновлення сексуального життя після поранення
В Україні запустили освітню платформу про відновлення сексуального життя після поранення
Проєкт розробили мережа підтримки українських воїнів Veteran Hub та креативна агенція Patsany Agency.

Освітня платформа Resex пропонує військовослужбовцям, ветеранам і ветеранкам разом з їхніми партнерами ознайомитися з рекомендаціями та посібниками щодо сексуальності після поранень. 

На думку авторів проєкту, повернення воїнів до інтимних стосунків допоможе інтегруватися в цивільне життя. 

«Секс і сексуальність все ще залишаються табуйованими в Україні темами. А особливо, коли мова йде про військових, які пережили фізичну травму або стикаються з психологічними наслідками участі в бойових діях. За даними МОЗ, 2041 військовий отримав статус людини з інвалідністю від початку широкомасштабного вторгнення і проходить шлях змін. Також за словами військових медиків та психологів, понад 30% військових, повертаючись додому, мають зміни в сексуальному житті. На шляху до реінтеграції ветерани та ветеранки стикаються з низкою важливих викликів. Серед них, крім фізичного та психологічного відновлення, — відбудова близьких та інтимних стосунків з партнером чи партнеркою. Вони є важливою складовою успішного переходу до цивільного життя», — зазначають у Veteran Hub.

На платформі Resex можна завантажити безплатний посібник «Любись» у форматі PDF. Книжка створена у двох версіях: для чоловіків-військових і для жінок-військових, — і має на меті допомогти прийняти своє нове тіло і налагодити близькі стосунки зі своїми партнерами або партнерками.

Також на сайті є тематичні статті про відновлення та підтримку сексуального життя в парах військових. Крім того, команда Veteran Hub провела дослідження «Сексуальність та інтимність воїнів з пораненнями», в якому проаналізувала досвід партнерів військових та ветеранів, які отримали фізичне поранення, щодо їх сексуального здоров’я, а також окреслила ключові бар'єри в поверненні до сексуального життя та позитивний досвід їх подолання.

Нагадаємо, у грудні 2022 року «Фонд Маша» разом з гуманітарним проєктом Saving Lives розпочав психологічну реабілітацію звільнених українок та їхніх дітей у програмі «Незламна мама».

А у квітні розпочав операційну діяльність благодійний проєкт «Серце Азовсталі», створений для підтримки захисників Маріуполя та їхніх родин.

Фото надані авторами проєкту

ms.detector.media