ms.detector.media
Юлія Поліковська
24.05.2023 13:25
Для вчителів розробили онлайн-курс «Школа стійкості»
Для вчителів розробили онлайн-курс «Школа стійкості»
Проходження курсу про психосоціальну підтримку педагогів і учнів — безкоштовне.

Проєкт «Навчаємось разом» спільно зі студією онлайн-освіти EdEra запустили безкоштовний онлайн-курс про психосоціальну підтримку педагогів і дітей «Школа стійкості», що має допомогти вчителям у нинішніх реаліях створювати й підтримувати комфортне освітнє середовище, повідомили MediaSapiens в EdEra.

Курс складається з чотирьох модулів: «Що таке безпечний простір», «Створюємо безпечний клас», «Управління класом», «Професійні спільноти педагогів: підтримка професійного й емоційного розвитку».

«Ми розуміємо, яке зараз навантаження на вчителях. Тому для нас було важливо розробити "оперативний" курс, який можна пройти за кілька вечорів після роботи чи на вихідних, одразу отримати від нього користь — і вже наступного дня використовувати практичні поради на своїх уроках», — зазначив CEO студії онлайн-освіти EdEra Ілля Філіпов.

З курсу вчителі дізнаються про стратегію управління класом, навчаться створювати комфортне середовище і для себе, і для учнів. Зрозуміють, як допомагати школярам у стресових ситуаціях, як розвинути в них емпатію і самостійність. А ще — як будувати спільні цінності з учнями та розвивати професійні спільноти з учителями.

«На сьогодні вже розроблено чимало матеріалів щодо розуміння природи стресу, посттравматичного синдрому, посилення стресостійкості тощо. У нашому курсі ми хотіли звернути увагу на ті ресурси, які може запропонувати школа, щоб діти відчували себе психологічно сильнішими, розуміли власні емоції та їх вплив на поведінку, вміли знаходити підтримку як серед вчителів, так і серед своїх товаришів», — зазначила експертка курсу та доцентка кафедри спеціальної та інклюзивної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Наталія Софій.

Курс безкоштовний і вже доступний для навчання за посиланням. Після проходження всіх модулів учителі отримають сертифікат про підвищення кваліфікації на 30 годин, а також додаткові матеріали з корисними ресурсами.

Нагадаємо, Академія української преси презентувала методичний посібник для вчителів історії та громадянської освіти «Медіаосвіта в огні».

Фото: Pixabay

ms.detector.media