ms.detector.media
Юлія Поліковська
18.05.2023 18:23
Польські новинні сайти зазнали DDoS-атаки
Польські новинні сайти зазнали DDoS-атаки
В уряді вважають, що атаку вчинили російські хакери.

У четвер уранці низка польських медіа зазнали розподілених атак на їхні сайти, що призводять до відмови в обслуговуванні (DDoS). Про це повідомило державне інформаційне агентство PAP.

Хакери атакували сайти Polityka.pl, niezalezna.pl, ceneo.pl, Wyborcza.pl, rp.pl, se.pl, wpolityce.pl, straight.pl, а також login.gremimedia.pl та login.wyborcza.pl.

Atak hakerów na #wyborcza i inne polskie portale informacyjne https://t.co/eZsmtmzOql

— Gazeta Wyborcza.pl (@gazeta_wyborcza) May 18, 2023

Публічно це підтвердили, зокрема, газета Wyborcza і новинний сайт wPolityce.pl.

Trwa atak hakerski typu DDoS na stronę @wPolityce_pl, skutkujący chwilowymi problemami z odbiorem strony. Według informacji uzyskanych z @CYFRA_GOV_PL za atakiem stoją rosyjskie grupy hakerskie. Atakowane są także inne polskie portale. Pracujemy nad rozwiązaniem problemów. pic.twitter.com/AA6chOfNFh

— wPolityce.pl (@wPolityce_pl) May 18, 2023

«Отримавши інформацію про підготовку таких атак, ми негайно поінформували всі зацікавлені редакції, щоб вони мали можливість відреагувати на цю ситуацію», — повідомив агентству міністр цифровізації Польщі Януш Цешинський.

Відповідаючи на запитання, чи стоять за атаками російські угруповання, Цешинський сказав: «У нас є така інформація, поки що вона не підтверджена. У цьому випадку ми мали інформацію, що почнуться атаки, потім це дійсно сталося, що говорить про те, що ця інформація є актуальною».

За словами урядового уповноваженого з питань безпеки інформаційного простору Республіки Польща Сталіслава Жарина, багато ознак свідчать, що «спосіб дії відповідає тому, що росіяни намагаються зробити проти Польщі, тобто використовують кіберінструменти для сіяння хаосу та досягнення певних інформаційних цілей проти Польщі».

Він додав, що для підтвердження цього будуть потрібні остаточні технічні результати.

Нагадаємо, напередодні саміту Ради Європи, який розпочався учора, в Ісландії зафіксували серію кібератак.

Фото: Pexels

ms.detector.media