ms.detector.media
Юлія Поліковська
18.05.2023 16:40
Послугу реєстрації нерухомості в «Дії» поширили на 10 областей та Луцьк
Послугу реєстрації нерухомості в «Дії» поширили на 10 областей та Луцьк
Підтвердження права власності на житло необхідне для участі у програмі «єВідновлення».

Відсьогодні, 18 травня, жителі Закарпатської, Київської, Дніпропетровської, Львівської, Одеської, Рівненської, Тернопільської, Харківської, Хмельницької, Чернігівської областей та міста Луцьк можуть подати заяву на реєстрацію прав на нерухоме майно через портал «Дія». Про це повідомила пресслужба «Дії».

«Реєстрація нерухомості підтверджує, що саме ви законний власник майна. Тож шахраї не зможуть підробити документи і привласнити його собі. Також дані в електронному реєстрі набагато надійніші за папери — вони ніколи не загубляться і не будуть знищені», — йдеть у повідомлення.

Щоб отримати послугу, потрібно:

Як уточнили в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури України, після цього реєстратор самостійно надішле запит у бюро технічної інвентаризації, а потім внесе дані в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно (ДРРП). Дізнатися результат заявник зможе, переглянувши статус у кабінеті на порталі «Дія». Окрім цього, про результат буде повідомлено листом на електронну пошту заявника.

У міністерстві також зазначили, що масштабування цієї послуги важливе для успішної реалізації програми допомоги з відновлення житла «єВідновлення». 

За даними міністерства, на сьогодні у 2/3 громадян, які подали інформаційне повідомлення про пошкоджене майно, житло не зареєстроване в ДРРП. Це унеможливлює подачу заяви на виплату допомоги, адже наявність запису про право власності в реєстрі є обов'язковою умовою для подання заяви.

Нагадаємо, програма «єВідновлення» стартувала 10 травня.

Фото: «Дія» / фейсбук

ms.detector.media