ms.detector.media
Юлія Поліковська
11.05.2023 15:20
47% респондентів вважають за доцільне зменшити навантаження у школах, — Rakuten Viber
47% респондентів вважають за доцільне зменшити навантаження у школах, — Rakuten Viber
Більше половини респондентів зазначили, що останній рік складно назвати «навчальним».

Компанія Rakuten Viber провела опитування, щоб дізнатися, чи задоволені українці освітнім процесом у школі цього року. 57% опитаних відповіли, що поточний навчальний рік складно назвати повноцінним. Проте кожен четвертий респондент радий, що війна не стала на заваді навчанню.

Загалом на запитання «Чи задоволені ви освітнім процесом у школі цього року?» відповіді розподілилися так:

Респонденти також повідомили, яких покращень в освіті наступного року очікують першочергово. 47% опитаних вказали на необхідність зменшення навантаження та перебудову освітньої програми. 27% респондентів зазначили, що їм не подобається онлайн-навчання, а 6% — навпаки, що треба відмовитися від офлайн-формату на період війни. Ще 11% респондентів вважають, що потрібно приділяли більше уваги психологічному стану дітей, 5% — соціалізації учнів, а 4% очікують більшого залучення онлайн-інструментів та інтерактивів в освітній процес.

Уточнимо, опитування проводилося в інформаційному каналі «Viber Україна», у ньому взяли участь понад 70 тисяч користувачів з України.

Додамо, у квітні міністр освіти і науки Оксен Лісовий звернув увагу громадськості на те, що учні, особливо у старших класах, зазнають значного навантаження в умовах, що склалися, адже великі масиви інформації доводиться опрацьовувати самостійно. Він закликав ділитися думками стосовно того, як варто удосконалювати навчальний процес.

Нагадаємо, відповідно до результатів дослідження «Війна та освіта. Як рік повномасштабного вторгнення вплинув на українські школи», внаслідок військової агресії Росії проти України станом на січень 2023 року було пошкоджено 1259 шкіл. Це становить 11% від загальної кількості шкіл у країні. 223 школи були повністю зруйновані. Половина зруйнованих і пошкоджених шкіл розташовані в Донецькій, Харківській та Луганській областях.

Фото: Rakuten Viber

ms.detector.media